“Εμπνευσμένη” από το Survivor! Σπιτική οδοντόκρεμα από λάδι καρύδας

Ας φτιάξουμε τη δική μας σπιτική οδοντόκρεμα από λάδι καρύδας, που θα είναι χωρίς συντηρητικά  και θα κάνουν τόσο τα δόντια μας όσο και τη στοματική μας κοιλότητα απόλυτα υγιή.

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Athlone πραγματοποίησε μια μελέτη που επικεντρώθηκε στις επιδράσεις των διαφόρων φυσικών ελαίων στα κοινά βακτηρίδια που βρίσκονται στο στόμα μας.

Το λάδι καρύδας βγήκε ως η νούμερο ένα λύση για αυτά τα βακτήρια, κάτι που δεν αποτελεί εντελώς έκπληξη για όλους, καθώς η μελέτη αυτή είναι στην πραγματικότητα μια συνέχεια προγενέστερης εργασίας που έχει ανακαλύψει ότι η χώνεψη του γάλακτος κατέστησε δύσκολο για τον στρεπτόκοκκο να προσκολληθεί στο σμάλτο των δοντιών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η κατανάλωση του λαδιού καρύδας αναστέλλει αποτελεσματικά την ανάπτυξη της πλειοψηφίας των κακών βακτηρίων που υπάρχουν στο στόμα μας.

Έχει επίσης την ικανότητα να αναστέλλει την ανάπτυξη του στρεπτόκοκκου.

Ας επωφεληθούμε και ας κάνουμε τη δική μας DIY σπιτική οδοντόκρεμα από λάδι καρύδας για να είμαστε στο πνεύμα του survivor

Πώς να χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας για καλύτερη στοματική υγεία

Είναι καιρός για σας να εξετάσετε την πιθανότητα του καθαρισμού των δοντιών σας, χρησιμοποιώντας μια κουταλιά λάδι καρύδας. Ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να αντικαταστήσετε την οδοντόκρεμά σας με το λάδι καρύδας είναι επειδή είναι πολύ πιο αποτελεσματικό και δεν περιέχει φθόριο ή άλλα τοξικά υλικά.

Χρήση

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στριφογυρίσετε μια κουταλιά έξτρα παρθένο λάδι καρύδας μέσα στο στόμα σας και το περάσετε και ανάμεσα από τα δόντια σας για το πολύ 15 με 20 λεπτά.
Μην καταπιείτε το λάδι, δεδομένου ότι περιέχει όλα τα ανθυγιεινά μικρόβια του στόματός σας. Η χρήση γίνεται όπως της φυσιολογικής οδοντόκρεμας.

Συνταγή Οδοντόκρεμας με λάδι καρύδας

2-3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
½ φλιτζάνι λάδι καρύδας
15-30 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας

Παρασκευή:

Λιώστε το λάδι καρύδας, προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατέψτε τα καλά.
Μόλις ετοιμαστεί το μείγμα, βάλτε το σε ένα γυάλινο βάζο και αφήστε το να κρυώσει. Χρησιμοποιήστε όπως θα χρησιμοποιούσατε την κανονική σας οδοντόκρεμα.

Τμήμα του κειμένου:dailyhealthpost.com

Comments

comments