Τι δώρο να πάρουμε στο βαφτιστήρι μας;

hl

Το δώρο της Πρωτοχρονιάς είναι μία από τις σημαντικότερες στιγμές για τα παιδιά. Περιμένουν εναγωνίως τα πολύχρωμα πακέτα είτε προέρχονται απευθείας από τον Άγιο Βασίλη είτε μέσω του νονού/ας. Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο δώρο για να πλημμυρίσετε χαρά τις καρδιές των αγγελουδιών σας;

 

 • Kαταρχάς συμβουλευτείτε τους γονείς του παιδιού για να σας δώσουν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές.
 • Eάν έχετε τη δυνατότητα επισκεφτείτε μαζί του στο κατάστημα. Αφήστε το παιδί ελεύθερο να διαλέξει, χωρίς να κριτικάρετε τις επιλογές του. Απλά εκφράστε διακριτικά τη γνώμη σας και φυσικά θέστε ένα οικονομικό όριο.
 • Σκεφτείτε μακροχρόνια. Αγοράστε ένα δώρο που να απευθύνεται σε μεγάλο εύρος ηλικιών ώστε να μη του είναι αδιάφορο ή άχρηστο την επόμενη χρονιά.
 • Αν δεν ξέρετε τι να του πάρετε, ακολουθήστε την πεπατημένη οδό.
  Πάρτε του ένα δώρο που συνδυάζεται με άλλα παιχνίδια που ήδη έχει π.χ. από την ίδια συλλογή παιχνιδιών ή κούκλας.
 • Μπορείτε να φτιάξετε το δώρο με τα χεράκια σας π.χ. μία χειροποίητη κορνίζα ή ένα ημερολόγιο με φωτογραφίες της οικογένειας σε κάθε μήνα.
 • Βασικότατο κριτήριο για την επιλογή είναι η ηλικία του παιδιού. Άλλο δώρο διαλέγουμε για μαθητή δημοτικού και άλλο φυσικά για τους…«δύσκολους» εφήβους!
  Για ηλικίες ως 3 ετών: playmobil, τουβλάκια, παιχνίδια με μουσική και φώτα, τραπέζια δραστηριοτήτων, υφασμάτινα βιβλιαράκια, τρενάκια και κουκλάκια.
  Για ηλικίες 5 ως 10 ετών: παζλ, βιβλία δραστηριοτήτων, φιγούρες δράσης, κούκλες, αυτοκινητάκια, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παγωτομηχανή), μουσικά όργανα, είδη ζωγραφικής, κάστρα, συναρμολογούμενα παιχνίδια.
  Για ηλικίες πάνω από 10 ετών: βιβλία γνώσεων, βιντεοπαιχνίδια, μουσικά όργανα, μηχανοκίνητα παιχνίδια.
  Για ηλικίες έως 18 ετών: βιβλία, gadgets(mp3 player, ipod), επιτραπέζια(taboo, Pictionary) , κασκόλ, παπούτσια all-star.

Comments

comments