Εργαζόμενη μητέρα: η μέγιστη πρόκληση! Αυτό το ακούμε συνεχώς εμείς οι γυναίκες!
Πρόσφατα μία φίλη μου αντικαταστάθηκε στη δουλειά της από έναν άντρα, και ουσιαστικά στο τέλος απομακρύνθηκε, με χίλιες δυο δικαιολογίες, η βασικότερη ήταν πως είχε δυο παιδιά. Επομένως δεν θα μπορούσε πάντα να κάθεται στη δουλειά μέχρι τις οκτώ ή τις δέκα αν χρειαζόταν, δεν θα μπορούσε να είναι σε όλα τα επαγγελματικά ταξίδια, θα έπρεπε κάποιες φορές να απουσιάζει αν τα παιδιά ήταν άρρωστα. Εν γένει, αντικαταστάθηκε από έναν άντρα καθώς ήταν νέος, ανύπαντρος και με πολύ όρεξη για δουλειά.
Το ίδιο έπαθε και μία γνωστή μου, η οποία κοιτάζοντας τις γυναίκες στην εταιρεία που δούλευε, κατέληξε πως τελικά αυτές που παρέμεναν στο πόστο τους ήταν μόνο όσες ήταν ή ανύπαντρες ή παντρεμένες χωρίς παιδί. Πόσο δύσκολο τελικά είναι μία γυναίκα να κάνει καριέρα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες έχοντας παιδιά; Πολύ δύσκολο, κάποιες φορές ακατόρθωτο, εκτός αν έχει συνειδητοποιήσει απόλυτα πως θα πρέπει να δοθεί κατά κύριο λόγο στη δουλειά και να έχει ανθρώπους που να τη βοηθούν με τα παιδιά.
Συχνά διαβάζω άρθρα που κάνουν λόγο για επαγγελματίες γυναίκες που τα καταφέρνουν όλα. Νομίζω πως όχι, ενίοτε είναι δύσκολο να τα καταφέρεις όλα όχι μόνο γιατί είναι ανδροκρατούμενος ο κλάδος αλλά κυρίως η πάγια αντίληψη είναι πως γυναίκα με παιδιά δεν μπορεί να αποδώσει το ίδιο.
Όσες τελικά το καταφέρουν θα έχουν θυσιάσει ύπνο, ξεκούραση, προσωπική ζωή, ανάγκες και θα έχουν υπερπηδήσει ταυτόχρονα τεράστιους σκοπέλους για να φτάσουν στον στόχο τους. Και αυτό θεωρώ πως είναι μεγάλη αδικία!
Πηγή: paidi.gr