Ποιος από εμάς δεν έχει μπει σε αυτό το δίλημμα; « να διατηρήσω φιλική σχέση με τον/την πρώην στο Facebook ή αυτό είναι αδύνατο;»
Η λέξη «πρώην» από μόνη της εκφράζει το τέλος μια σχέσης!
Τώρα το αν μπορεί αυτή η σχέση να συνεχιστεί αλλά με άλλη μορφή – φιλική – αυτό σίγουρα εξαρτάται από το πόσο σοβαρή και μακροχρόνια ήταν η σχέση αλλά και από τον τρόπο που η σχέση αυτή τέλειωσε.
Αν θέλεις να ξεπεράσεις το χωρισμό σας, σταμάτα να μπαίνεις πρωί-μεσημέρι-βράδυ στο προφίλ του πρώην σου στο Facebook.
Γιατί στο λέμε αυτό; Σκέψου το αλλιώς και θα καταλάβεις.
Θα πήγαινες κάθε μέρα κάτω από το σπίτι του να παρακολουθείς πότε μπαίνει και βγαίνει και με ποια, ενώ ορκίζεσαι ότι δεν θέλεις να τα ξαναβρείς μαζί του;
Όχι! Τότε, λοιπόν, γιατί να μαθαίνεις κάθε λεπτομέρεια της ζωής του με το να κοιτάς από την «κλειδαρότρυπα» την καθημερινότητά του;
Και ενώ συνεχίζεις να λες στον εαυτό σου παραμύθια κλασικά και εικονογραφημένα όπως “δεν μπαίνω σχεδόν ποτέ στο προφίλ του έμφαση στο “σχεδόν” ή “δεν θέλω να του δώσω τη χαρά να τον σβήσω” (στην πραγματικότητα θες να της δώσεις όλες τις χαρές του κόσμου).
Εμείς σου αναλύουμε γιατί δεν πρέπει να πέσεις σ’ αυτό το virtual ναρκοπέδιο, που μόνο πίκρες και εξευτελισμό μπορεί να σου προσφέρει.
Αν δεν σου αρκεί να ακούσεις την κοινή λογική που λέει πως, με το να ψάχνεις συνεχώς να μάθεις με ποιους βγαίνει ο πρώην σου κι αν περνάει καλά ή υποφέρει μακριά σου, το μόνο που καταφέρνεις είναι να μένεις κολλημένη μαζί του, σου έχουμε και έρευνα που το επιβεβαιώνει!
Ομάδα του Πανεπιστημίου του Brunel, με επικεφαλής την Tara C. Marshall, ερεύνησε κατά πόσο οι χρήστες του Facebook κατάφεραν να προχωρήσουν ή όχι τη ζωή τους μετά το χωρισμό τους.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 464 άτομα, εκ των οποίων το 60% ήταν φοιτητές και το 84% του συνόλου ήταν γυναίκες.
Όπως ήταν αναμενόμενο, όσοι κοίταζαν συχνότερα το προφίλ του πρώην τους δυσκολεύονταν να ξεπεράσουν το χωρισμό.
Όμως ούτε να τον διαγράψεις είναι η καλύτερη λύση, αφού, σύμφωνα με τη dr.Marshall, αυτό θα είχε εξίσου αρνητικό αποτέλεσμα.
Το να νιώθεις ότι δεν έχεις καμία πρόσβαση και να μη γνωρίζεις καθόλου τι γίνεται στη ζωή του, μπορεί να κάνει τη φαντασία σου να οργιάζει και τη σκέψη σου θα μονοπωλεί το αν είναι μόνος του, αν περνάει καλά μακριά σου κλπ.
Το καλύτερο είναι να κρατήσεις μια τυπική επαφή μαζί του στο Facebook, σε ανθρώπινο επίπεδο (αν δεν χωρίσατε επεισοδιακά) με ευχές σε γιορτές, γενέθλια κλπ.
Το να βλέπεις που και που τα βαρετά status που γράφει ή πόσο πηγμένος είναι στη δουλειά θα σου θυμίζει τους λόγους που χωρίσατε και θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις μπροστά.
Εσύ και ο πρώην είστε ακόμη φίλοι στο Facebook; Μα πώς θα πας παρακάτω εκεί θα μείνεις κολλημένη στην ανάμνησή του;
Διαβάστε επίσης:
Εξομολόγηση: Αυτοί είναι οι τύποι γυναικών σύμφωνα με τους άνδρες!