Έρευνα: Πίνεις τζιν τόνικ; Μήπως τελικά είσαι… ψυχοπαθής;

Έρευνα του Πανεπιστημίου Innsbruck της Αυστρίας, λέει πως το ποτό που πίνετε μπορεί να αποκαλύψει πολλά για εσάς.

Οι ερευνητές μελέτησαν 953 ενήλικες Αμερικανούς, με μέσο όρο ηλικίας τα 35 χρόνια.

Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτηματολόγιο για το ποια τρόφιμα τους άρεσαν περισσότερο και, στη συνέχεια, συμπλήρωσαν διάφορα άλλα ερωτηματολόγια προσωπικότητας, τα οποία κατέγραφαν ιδιότητες, όπως ο ναρκισσισμός, η επιθετικότητα, η ψυχοπάθεια και η τάση για καθημερινό σαδισμό ή μαζοχισμό.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους που πραγματοποίησαν τη συγκεκριμένη έρευνα, το να απολαμβάνεις πικρά φαγητά και ποτά είναι σύμπτωμα ψυχοπάθειας, μακιαβελισμού, σαδισμού και ναρκισσισμού και για αυτό συνδέουν την προτίμηση για την κατανάλωση πολύ πικρών ποτών ή κοκτέιλ όπως το δημοφιλές τζιν τόνικ, με την παρουσία κάποιας ψυχοπάθειας.

Η έρευνα έγινε σε 500 άντρες και γυναίκες οι οποίοι βαθμολόγησαν τις προτιμήσεις τους για αλμυρές, γλυκές, πικρές γεύσεις σε μια κλίμακα από το 1 έως το 6 και απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο που περιελάμβανε ερωτήσεις σχετικά με το αν τους αρέσει να χτυπούν ανθρώπους ή αν τους αρέσει να βλέπουν άλλους ανθρώπους να υποφέρουν.

Έπειτα έκαναν τα ίδια τεστ σε άλλους 500 ανθρώπους και τα αποτελέσματα που προέκυψαν ήταν ίδια.

Μετά τα άτομα απάντησαν σε δεκάδες ψυχολογικά τεστ προσωπικότητας που σκοπό είχαν να εκτιμήσουν την συναισθηματική τους ισορροπία, την τάση τους για σαδισμό, την επιθετικότητά τους κλπ.

Τα πορίσματά τους δημοσιεύτηκαν στο Appetite και μεταξύ άλλων οι ερευνητές αναφέρουν πως ενώ εντοπίζουν σαφή σύνδεση της απόλαυσης πικρών γεύσεων με ψυχοπάθειες δεν μπορούν να καταλήξουν στο τι το προκαλεί και εικάζουν πως ίσως πρόκειται για μία απόλαυση που συνδέεται με τον μαζοχισμό.

Comments

comments