Έρευνα Σοκ: Μία στις 100 γυναίκες εμφανίζει τουλάχιστον τρεις διαδοχικές αποβολές

Την αιτία που μερικές γυναίκες κάνουν συνέχεια αποβολές βρήκαν Βρετανοί επιστήμονες και είναι η πρώτη φορά που προτείνεται κάτι ως εξήγηση των συχνών αποβολών. Η έρευνα αναφέρει πως 1 στις 100 γυναίκες εμφανίζει τουλάχιστον τρεις διαδοχικές αποβολές.

Είναι ένα τραγικό συναίσθημα απώλειας για τη γυναίκα που κυοφορεί και βέβαια μια στιγμή “πένθους” για το ζευγάρι και την οικογένειά τους.

Η αποβολή ορίζεται ως απώλεια εγκυμοσύνης κατά τις πρώτες 20 εβδομάδες –μετά τις 20 εβδομάδες ονομάζεται θνησιγένεια.

-Σημάδια που την υποδηλώνουν και πρέπει να σάς θέσουν σε ετοιμότητα είναι τα εξής:
-Κηλίδες αίματος ή αιμορραγία
-Κράμπες στην κοιλιακή χώρα
-Πόνος στην πλάτη που συνοδεύεται και από κολπική αιμορραγία
-Εκκρίσεις με πήγματα αίματος ή έντονη έκχυση υγρού

Ποια όμως είναι η αιτία;

Η αιτία οφείλεται στο ότι υπάρχει έλλειψη βλαστικών κυττάρων στη μήτρα τους. Οι ερευνητές των Σχολών Ιατρικής και Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Γουόργουικ, με επικεφαλής τον καθηγητή μαιευτικής και γυναικολογίας Γιαν Μπρόζενς, δήλωσαν ότι θα επιχειρήσουν πλέον να αναπτύξουν μια νέα θεραπεία, με βάση τα ευρήματά τους.

Περίπου μία στις πέντε κυήσεις καταλήγει σε αποβολή, ενώ μία στις 100 γυναίκες εμφανίζει τουλάχιστον τρεις διαδοχικές αποβολές.

Η έλλειψη βλαστικών κυττάρων στη μήτρα μπορεί να οδηγεί στην πρόωρη γήρανσή της και στην αποτυχία της εγκυμοσύνης. Οι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να βρουν λύση στο πρόβλημα, βελτιώνοντας τον αριθμό και την λειτουργία των βλαστοκυττάρων.

Comments

comments