Εσύ πως το βίωσες ;

Μια περίοδος – σταθμός στη ζωή κάθε γυναίκας είναι όταν μπαίνει στην κλιμακτήριο και την εμμηνόπαυση. Η κλιμακτήριος είναι το διάστημα εκείνο που προηγείται της εμμηνόπαυσης και διαρκεί από 2 έως και 10 χρόνια, αναλόγως τον κάθε οργανισμό. Σε όλη αυτή τη φάση , πριν το οριστικό τέλος της περιόδου, εμπεριέχονται πολλές σωματικές και ψυχολογικές αλλαγές . Άλλες γυναίκες τη βιώνουν πιο ήπια και άλλες πιο επώδυνα – με διαταραχές ύπνου, διάθεσης, πεσμένη ψυχολογία, ευερεθιστικότητα να ταλαιπωρούν την καθημερινότητα τους. Ο μέσος όρος ηλικίας εμμηνόπαυσης είναι τα 52, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και στα 30 ή στα 60!

 

Οι περισσότερες γυναίκες πανικοβάλλονται και μόνο στην ιδέα ότι πλησιάζει η περίοδος της κλιμακτηρίου τους και αυτό γιατί ακούνε από τις φίλες τους και το περιβάλλον τους για κάποιες «κακές κλιμακτηρίους». Τι σημαίνει αυτό και πως θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε κανονικά τη ζωή μας βιώνοντας και επιβιώνοντας αυτής της τόσο σημαντικής περιόδου;

 

Τις επόμενες μέρες θα ασχοληθούμε με την κλιμακτήριο και την εμμηνόπαυση για να λυθούν όλες οι απορίες μας πάνω σε αυτό το θέμα. Στείλτε μας και εσείς τις προσωπικές σας εμπειρίες για το πώς βιώσατε αυτήν την κατάσταση και μοιραστείτε μαζί μας τα μυστικά και τις συμβουλές σας εδώ.

 

 

 

Comments

comments