Εσύ ξέρεις τη διάρκεια ζωής του υγρού make up ή το concealer σου;

Για να διατηρήσεις το concealer και το υγρό make up σου φρόντισε μετά το άνοιγμά τους να τα διατηρείς σε δροσερό μέρος.

Για να τα κάνεις να διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, να τα φυλάς μακριά από τη θερμότητα, το φως του ήλιου, την υγρασία και τον αέρα, γιατί τα αλλοιώνουν πολύ πιο γρήγορα από την προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης τους.

Αν σε πιάσει κάποια φαγούρα, κοκκινίλα ή έκζεμα σε αυτά τα δύο χρόνια, καλύτερα να το πετάξεις γιατί προφανώς έχει αρχίσει η αλλοίωσή τους ή αν είναι ανώνυμα καλλυντικά δεν είναι καλής ποιότητος.

Ο κίνδυνος δεν είναι μόνο η λιγότερη αποτελεσματικότητα, αλλά και η πιθανότητα ερεθισμού και η βακτηριακή λοίμωξη. Αρκετές εταιρίες, αναφέρουν στη συσκευασία τους την ημερομηνία λήξης τους.

Αναγράφονται στις συσκευασίες τους αριθμοί δίπλα από τα γράμματα «Μ» και «Υ», όπου «Μ» ο μήνας και «Υ» ο χρόνος που θα σου δώσουν να καταλάβεις τη διάρκεια ζωής του υγρού make up ή το concealer σου.

Σε περίπτωση που η διάρκεια ζωής είναι μεγαλύτερη των 30 μηνών, τότε τα προϊόντα αυτά πρέπει να φέρουν την ειδική σήμανση “ PAΟ ” που σημαίνει Period-After-Opening symbol ή περίοδος ωφέλιμης χρήσης μετά το άνοιγμα.

Τα 3 σημάδια για να  ξέρεις τη διάρκεια ζωής του υγρού make up ή το concealer σου:

-1ον: Βλέπεις τη σύσταση του υγρού foundation/concealer να «διαxωρίζεται» με το έλαιο να «ανεβαίνει» ψηλά και το υπόλοιπο μέρος αλλάζει υφή (να γίνεται πιο πηχτό).

-2ον: Η διάρκεια ζωής του foundation/ concealer σου εξαρτάται από τα συστατικά του. Ένα προϊόν με βάση το νερό μπορεί να διαρκέσει έως και 12 μήνες, ενώ αυτά που έχουν πιο ελαιώδη σύσταση μπορεί να φτάσουν τους 18 μήνες σε διάρκεια ζωής.

-3ον: Το υγρό foundation/ concealer αρχίζει να έχει άσχημη μυρωδιά…

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάς σε κάθε περίπτωση το μέρος που διατηρείς τα καλλυντικά σου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην παράταση – διάρκεια της ζωής τους. Απόφυγε το μπάνιο, τους χώρους με υγρασία ή με υψηλή θερμοκρασία, προκειμένου να μην αλλοιωθεί η σύστασή τους.

Comments

comments