Μεγάλος αδελφός και στην εργασία; Εταιρεία εμφυτεύει μικροτσίπ στους υπαλλήλους!

Σκηνές του μέλλοντος που παραπέμπουν σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας διαδραματίζονται στην Αμερική σε εταιρία όπου για πειραματικούς λόγους και πρακτικούς λόγους εμφυτεύουν μικροτσίπ στους εργαζόμενους, λες και είναι κατοικίδια.

Ο μεγάλος αδελφός να θυμίσουμε πως καταργεί την ιδιοτηκότητα του ατόμου.

Σύμφωνα με αναφορά στο  BBC η εταιρεία Three Square Market στην Αμερική, προσφέρει στο προσωπικό της την προαιρετική εμφύτευση ενός ηλεκτρονικού μικροτσίπ στα χέρια τους για την αγορά φαγητού, την είσοδό τους σε υπολογιστές ή τη χρήση του φωτοτυπικού.

Το μικροτσίπ, δεν είναι GPS κοστίζει 300 δολάρια και σκοπός του είναι να αντικαταστήσει όλα όσα υπάρχουν στο πορτοφόλι, ενώ για την ώρα θα διευκολύνει τη ζωή των εργαζομένων, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιπροέδρου.

Η τοποθέτησή του μικροτσίπ είναι σαν να κάνεις κάποιος ένεση, ενώ η αφαίρεσή του σαν να αφαιρεί ακίδα από το δέρμα του».

Η εταιρεία έχει διοργανώσει ένα «πάρτι για τσιπ» την 1η Αυγούστου, όπου τα ηλεκτρονικά τσιπ θα εμφυτευτούν μεταξύ του δείκτη και του αντίχειρα των υπαλλήλων με ένα εργαλείο που μοιάζει με σύριγγα.

Σύμφωνα με δήλωση του γενικού διευθυντή της εταιρείας, Τοντ Ουέστμπι, η τεχνολογία μπορεί να γίνει δημοφιλής σε εταιρείες.

«Σε βάθος χρόνου, η τεχνολογία αυτή θα αυτοματοποιηθεί, επιτρέποντάς μας να την χρησιμοποιήσουμε ως διαβατήριο, σε δημόσιες συγκοινωνίες, και για όλες τις αγορές, κλπ.», τόνισε.

Comments

comments