Εύκολη σπιτική τούρτα λεμόνι για όλη την οικογένεια

toutra

Το λεμόνι, πέρα από τη βιταμίνη C περιέχει σε βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β6, το λεμόνι αποτελεί μια μικρή διατροφική έκπληξη, πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Αρκεί να αναφέρουμε, πως κάθε λεμόνι πέρα από τις σημαντικές βιταμίνες, που περιέχει, είναι πλούσιο και σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, κάλιο, και ανόργανα άλατα όπως το ασβέστιο , φώσφορο, μαγνήσιο, πυρίτιο, ασβέστιο καθώς και σε μεταλλικά άλατα.

Εύκολη σπιτική τούρτα λεμόνι για όλη την οικογένεια -υλικά για 6 άτομα

Πώς φτιάχνουμε το παντεσπάνι

1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι

1 1/2 κουτάλι της σούπας κοφτό μπέικιν πάουντερ

3 αυγά

1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

3/4 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό γάλα

Για την κρέμα λεμονιού

1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

3 κουταλιές σούπας (κοφτές) αλεύρι

ελάχιστο αλάτι

3 κροκάδια αυγών

1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό

1 κουταλιά σούπας κοφτή φρέσκο βούτυρο

1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού

ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση για  το παντεσπάνι της τούρτας λεμονιού

Κοσκινίστε το αλεύρι και μετρήστε με φλιτζάνι τσαγιού (πρέπει να ζυγίζει περίπου 175 γραμμάρια). Το ξανακοσκινίζετε με το μπεϊκιν παουντερ δύο φορές.

Χτυπάτε τα αυγά μέχρι να πήξουν. Ρίχνετε λίγη – λίγη τη ζάχαρη, ενώ χτυπάτε συνεχώς.

Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε το χυλό ελαφρά με σπάτουλα. Προσθέτετε τη βανίλια και το ζεστό γάλα.

Ανακατεύετε το χυλό ελαφρά και τον ρίχνετε σε φόρμα αβουτύρωτη διαμέτρου 22 περίπου εκατοστών ή σε δύο ταψάκια, αφού στρώσετε στον πάτο λαδόχαρτο.

Ψήνετε το παντεσπάνι σε μέτριο φούρνο 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά για τη φόρμα και 20 περίπου λεπτά για τα ταψάκια.

Για την κρέμα λεμόνι

Σε’ ένα μπολ αναμιγνύετε τη ζάχαρη, το αλεύρι, και το αλάτι. Προσθέτετε τα κροκάδια αυγού και χτυπάτε το μείγμα.

Ρίχνετε το νερό και ανακατεύετε το μείγμα σε μπέν – μαρί (βάζουμε το μπολ μας πάνω από το ζεστό νερό) μέχρι να πήξει.

Ψήνετε το παντεσπάνι μέσα σ΄ ένα ταψάκι και, όταν κρυώσει, το χωρίζετε σε τρεις φέτες οριζοντίως.

Προσθέτετε το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Χτυπάτε την κρέμα λεμονιού και την απλώνετε, όταν κρυώσει ανάμεσα στη τούρτα.

Απλώνετε πάνω στη μία φέτα, τη μισή κρέμα λεμονιού και τοποθετείτε τη δεύτερη φέτα από το παντεσπάνι.

Τη σκεπάζετε με την κρέμα λεμονιού και βάζετε πάνω τη τρίτη φέτα από το παντεσπάνι και καλύπτετε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα.

Διαβάστε σχετικά:

Κέικ με καστανή ζάχαρη αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!