Μια συνταγή για ένα πολύ νόστιμο, εύκολο στη παρασκευή του, πεντανόστιμο και ιδιαίτερο πιάτο. Φιλέτο σε σάλτσα μαυροδάφνης με θυμάρι και μέλι.
Υλικά συνταγής
500 γρ. φιλέτο
150 γρ. μαργαρίνη
1 ποτήρι του νερού μαυροδάφνη
1-2 κ.σ. δενδρολίβανο
3 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. γλυκού κοφτό θυμάρι ή λίγο φρέσκο θυμάρι
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο και ψήνουμε στο γκριλ ή το τηγανίζουμε σε βιτάμ και λίγο λάδι μέχρι να θωρακισθεί έξω και να γίνει λευκό μέχρι το κέντρο του. Μη το παραψήσετε γιατί θα χάσει τους ζωμούς του.
Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε τη μαυροδάφνη μαζί με το μέλι και το θυμάρι, το δενδρολίβανο και την αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα το ψητό κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη. Αραιώνουμε το κορν φλάουρ με 3 κουτ. σούπας νερό και το συμπληρώνουμε μέσα στη σάλτσα.
Ανακατεύουμε τη σάλτσα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2′ περίπου έως ότου δέσει και σερβίρουμε με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.