Αν θέλετε να είστε την ημέρα της πρωτομαγιάς 100% στο πνεύμα της άνοιξης, μπορείτε να φτιάξετε ένα γλυκό στο οποίο μπορείτε να βάλετε εσωτερικά ή ως ντεκόρ φαγώσιμα λουλούδια και να εντυπωσιάσετε τους πάντες με floral γλυκά.
Θα δώσουν χρώμα και ένα ύφος διαφορετικό από τα συνηθισμένα.
Φαγώσιμα λουλούδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν γαρνιτούρες (πανσές), σε σαλάτες (tulbaghia & σχοινόπρασσο), σε τσάι (χαμομήλι), ζαχαρωμένα ή σε γλυκά (τριαντάφυλλο, βιολέτα), σε ποτά και σε παντς (μποράντζα), λεβάντα και μερικές φορές ακόμα για να παρασκευάσουν ή να αρωματίσουν αλκοολούχα ποτά. Αφού τα πλύνετε με μεγάλη προσοχή, ώστε να μην έχουν πάνω τους ζουζούνια και χώμα, μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο ανάμεσα σε ελαφρώς υγρά φύλλα χαρτιού κουζίνας.
Μια μπαβαρουάζ αποτελεί το ιδανικό γλυκό για να βάλετε μέσα λουλούδια, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες.
ΥΛΙΚΑ για τη βασική συνταγή μπαβαρουάζ
500 γρ. γιαούρτι
2 φακελάκια σαντιγί σε σκόνη Garni
2 κουτιά ζελέ με γεύση της αρεσκείας σας
λουλούδια και φρούτα
15 μπισκοτάκια αμυγδάλου ή αμαρέτι ή σαβαγιάρ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χτυπάμε τη σκόνη σαντιγί με 300 ml κρύο γάλα και προσθέτουμε ανακατεύοντας τα 500 γρ. γιαούρτι.
Διαλύουμε τη σκόνη των 2 κουτιών ζελέ σε 2 ποτήρια ζεστό νερό και ανακατεύουμε έως ότου η σκόνη λιώσει.
Ύστερα, προσθέτουμε κι άλλο 1/2 ποτήρι κρύο νερό και 1/2 ποτήρι από το σιρόπι της κομπόστας.
Αφήνουμε στο ψυγείο το ζελέ για 15-20 λεπτά, έτσι ώστε να κρυώσει καλά και να γίνει ελαφρώς παχύρρευστο.
Ύστερα, προσθέτουμε το ζελέ στο μείγμα γιαουρτιού και σαντιγί.
Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) ή …πολύ απλά, με ένα κουτάλι.
Κόβουμε τα λουλούδια και τα φρούτα και τα προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα.
Βάζουμε στο ψυγείο, αφού χωρίσουμε την κρέμα σε 2 ή 3 ίσα μέρη, ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας που θα χρησιμοποιήσουμε.