Δροσιστείτε με μια δροσερή γρανίτα από καρπούζι!
5 φλιτζάνια καρπούζικομμένο σε κύβους, χωρίς κουκούτσια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
χυμό από 1/2 λεμόνι
Υλικά
καρπούζι –
λεμόνι –
ζάχαρη –
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σ’ ένα κατσαρολάκι μέχρι να γίνουν σιρόπι.Το αφήνουμε να κρυώσει.Χτυπάμε στο μπλέντερ το σιρόπι με το καρπούζι και το λεμόνι.
Βάζουμε το ζουμί σε μεταλικό σκεύος για παγωτό και τα καταψύχουμε για 3 ώρες. Ανακατεύουμε με κουτάλι για να αφρατέψει και συνεχίζουμε το πάγωμα. Πριν σερβίρουμε ξαναανακατεύουμε.
Καλή διασκέδαση!