Φτιάξτε εύκολο χριστουγεννιάτικο ρόφημα

 

 

Θέλετε να πιείτε ένα εορταστικό ρόφημα που μας έρχεται από την Αγγλία;  Φτιάξτε σπιτικό χριστουγεννιάτικο ρόφημα eggnog και εντυπωσιάστε τους φίλους σας!
Κι ενώ οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, οι δίπλες και τα κουλουράκια, χαρακτηρίζουν την ελληνική κουζίνα την εορταστική περίοδο, πάντα είναι ωραίο να δοκιμάζετε και κάτι καινούργιο.
Το eggnog είναι ένα ρόφημα που βασίζεται στο γάλα, το αλκοόλ και σε χειμωνιάτικα μυρωδικά, όπως μοσχοκάρυδο, βανίλια και κανέλα. Είναι κρεμώδες και πεντανόστιμο!

 

Συνταγή για eggnog!

 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για 8 μερίδες είναι:

  • 3 φλιτζάνια γάλα πλήρες (700 γρ.)
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος πλήρης (240 γρ.)
  • 3 ξυλάκια κανέλας
  • 1 στικ βανίλιας, κομμένο στη μέση με ξεχωρισμένους τους σπόρους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο, κατά προτίμηση φρέσκο
  • 5 αυγά (χωρισμένος ο κρόκος από το ασπράδι)
  • 2/3 φλιτζανιού λευκή ζάχαρη (130 γρ.)
  • 3/4 φλιτζανιού ρούμι ή bourbon

Πώς θα φτιάξω eggnog;

 

Πάρτε ένα μικρό κατσαρολάκι και ρίξτε μέσα το γάλα. Στη συνέχεια, ρίξτε την κρέμα γάλακτος, το στικ βανίλιας, τους σπόρους βανίλιας, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Αφήστε το μείγμα να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύετε κατά τη διάρκεια. Μόλις βράσει, βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήστε το να «ξεκουραστεί».

Ρϊξτε σε ένα μεγάλο μπολ τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη. Χτυπήστε τα μέχρι να αφρατέψουν. Τώρα θα πάρετε το μείγμα με το γάλα και την κρέμα που φτιάξατε πριν και θα το ρίξετε μέσα στους κρόκους. Ομογενοποιήστε το με αργές κινήσεις. Ρίξτε το ρούμι και ανακατέψτε.
Τώρα ήρθε η ώρα να αφήσετε το μείγμα να δέσει μέσα στο ψυγείο σας. Θα το αφήσετε εκεί για 1-3 ημέρες.
Για να το σερβίρετε, πρέπει να χτυπήσετε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να έχετε μια παχύρευστη, πυκνή μαρέγκα. Βγάλτε το μείγμα που έχετε στο ψυγείο και με πολύ προσεκτικές κινήσεις, ομογενοποιήστε τη μαρέγκα με το γάλα. Είναι έτοιμο για να το προσφέρετε στους φίλους σας.
Αν θέλετε, μπορείτε να τρίψετε από πάνω και λίγο αρωματικό μοσχοκάρυδο. Καλή απόλαυση!

 

Πηγή

Comments

comments