Γαιδουράγκαθο: Το θαυματουργό βότανο!

Γαιδουράγκαθο

Το γαιδουράγκαθο ή «Milk Thistle» είναι ένα βότανο θησαυρός που κάθε σπίτι πρέπει να έχει στο ντουλαπάκι του! Το τρώνε οι γάιδαροι και οι αίγες. Παρόλο που οι ιδιότητες του είναι δημοσιευμένες και παραδεκτές από όλη την επιστημονική κοινότητα και αγαπιέται με πολύ μεγάλη εκτίμηση από τους βοτανολόγους, εντούτοις δεν είναι διαδεδομένο όσο θα έπρεπε!

γαιδουράγκαθο

Το γαϊδουράγκαθο  έχει χρησιμοποιηθεί στην ιατρική για περίπου 2.000 χρόνια.  Περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αποτοξίνωση και την αποκατάσταση του ήπατος. Σύμφωνα με την Brenda Watson , συγγραφέας του “The Detox Strategy”, ενισχύοντας την φυσική ικανότητα αποτοξίνωσης του σώματός βοηθάμε την προωθήσει της απώλειας βάρους.Το όνομα «Milk Thistle» αναφέρεται στις άσπρες λωρίδες κατά μήκος των νεύρων των φύλλων του φυτού. Το φυτό είναι μονοετής ή διετής αγκαθωτή πόα, ύψους μέχρι ενάμισυ μέτρο. Βρίσκεται κυρίως στις άκρες των δρόμων, σε μέρη ακαλλιέργητα, αλλά και σε καλλιεργούμενο έδαφος.

γαιδουράγκαθοΚάθε ακαλλιέργητη περιοχή με ξερό, απότιστο έδαφος έχει αρκετά γαϊδουράγκαθα. Κόψτε τα από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο, με ένα ψαλίδι, ξεράνετέ τα στη σκιά και φυλάξτε τα σε μεγάλο γυάλινο βάζο. Είναι, συνήθως παρέα με τσουκνίδες και άλλα φυτά που θέλουν άζωτο.

Αποτοξίνωση και απώλεια βάρους

Το σώμα είναι συνεχώς κάτω από την επίθεση τοξινών, από τον αέρα που αναπνέουμε, τα τρόφιμα που καταναλώνετε ή από διάφορες ασθένεια.  Όταν το σώμα σας δεν μπορεί να αφαιρέσει σωστά τις τοξίνες, δημιουργούνται διαταράξεις τις μεταβολικές λειτουργίες, όπως την πέψη και το μεταβολισμό.  Για παράδειγμα, οι τοξίνες μπορεί να μειώσουν την ικανότητα του σώματός για καύση λίπους έως και κατά 20 τοις εκατό, σημειώνει η Watson.  Ενισχύοντας την απομάκρυνση τοξινών μέσω της αποτοξίνωσης, βότανα όπως το γαϊδουράγκαθο, μπορεί να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του μεταβολισμού και στην αύξηση της απώλεια λίπους.

Γαιδουράγκαθο μετά τις χημειοθεραπείες!

Τι θα έπρεπε να πηγαίνουμε ως δώρο στους καρκινοπαθείς μετά από χημειοθεραπείες; Σίγουρα όχι χυμό που επιβαρύνει τους καρκινικούς δείκτες σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες! Αλλά γαιδουράγκαθο! Αφού ο ασθενής ανανήψει, ένα αφέψημα γαιδουράγκαθου του αποβάλει τις τοξίνες και την ακτινοβολία και καθαρίζει τον οργανισμό του δίνοντας του δύναμη. Ρωτήστε το γιατρό σας!

Καθαρό συκώτι!

Θεωρείτε το καλύτερο βότανο αν θέλετε να προστατέψετε το συκώτι σας από κίρρωση και ηπατίτιδα. Ειδικά αν λαμβάνετε φάρμακα για διάφορες παθήσεις, των οποίων η διεργασία περνάει από το συκώτι και το κουράζουν, το γαιδουράγκαθο θα το βοηθήσει να ανταπεξέλθει ομαλά.

Θεωρείτε επίσης ιδανικό αν πάσχετε από το σύνδρομο Χ. Ως γνωστόν για όσους από εσάς πάσχετε από  το συγκεκριμένο σύνδρομο , συμπαρασύρει μαζί του πολλά  συμπτώματα. Υψηλή χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, πίεση, ζάχαρο και αυξημένο βάρος.  Το γαιδουράγκαθο η αλλιώς ο σίλυβος, προστατεύει, αντιμετωπίζει και δυναμώνει.

Αν ο οργανισμός μας, λόγω κάποιας ίωσης ή άλλης ασθένειας, έχει υπερφορτιστεί με αντιβιώσεις και θέλετε να τον απαλλάξετε απο τις τοξίνες του, πάλι το γαιδουράγκαθο είναι η λύση. Προστατεύει το συκώτι από την επιβάρυνση που δέχεται από τα φάρμακα.

Το γαιδουράγκαθο είναι ένα πολύ καλό  φυτό που είναι καιρός να πάψει πια να είναι μυστικό αλλά απλή και βέβαιη γνώση που μπορεί να σώζει και να προλαμβάνει.Μην πάρετε το γαϊδουράγκαθο εάν είστε αλλεργικοί σε οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας φυτών Asteraceae ή Compositae, η οποία περιλαμβάνει την αμβροσία και την μαργαρίτα.  Δεν θα πρέπει να λάβετε το γαϊδουράγκαθο αν έχετε την ορμόνη που σχετίζεται με τον καρκίνο.  Τα από του στόματος αντισυλληπτικά μπορούν να γίνει λιγότερο αποτελεσματικά όταν λαμβάνουμε και  γαϊδουράγκαθο ενώ μπορεί να υπάρχει και αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα, όπως τα αντι -ψυχωτικά φάρμακα και με τα αντισπασμωδικά φάρμακα.

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!