Γρήγορη και εύκολη συνταγή με απλά υλικά, χωρίς πολλές θερμίδες.
Αν δε θέλετε να κουβαλάτε «τάπερ» στη δουλειά ή να ψωνίζετε από κυλικείο η λύση είναι να φτιάχνετε νόστιμες και θρεπτικές τορτίγιες που θα τις παίρνετε μαζί σας.
Υλικά
Τορτίγιες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
75 γρ. βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
350 γρ. γαριδούλες καθαρισμένες (baby shrimps)
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Προαιρετικά: Μπορούμε να βάλουμε πιπεριές καυτερές
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό σκεύος το λάδι και το βούτυρο.
Σοτάρουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε τις γαριδοσαλάτες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όταν οι γαριδούλες είναι πλέον έτοιμες ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αραδιάζουμε σε ένα ταψί τις τορτίγιες ελαφρώς λαδωμένες, και βάζουμε λίγες γαριδούλες στη μέση με τη σαλτσούλα τους και ψήνουμε για πολύ λίγο στο φούρνο, ίσα ίσα για να ζεσταθούν οι τορτίγιες. Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
Είναι το πιο εύκολο φαγητό για να πάρεις μαζί σου στη δουλειά. Μπορεί να γίνει πολύ υγιεινό και diet friendly!