Γλυκά χωρίς ζάχαρη: Τσιζκέικ με σάλτσα βατόμουρου

edrfgt

 

Υλικά για 8 μερίδες

Για τη βάση μπισκότου:
100γρ μπισκότα κανέλας
100γρ μπισκότα τύπου πτι-μπερ
50γρ μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών, λιωμένη
20γρ νερό

 

Για την κρέμα τυριού:
8 κουταλιές της σούπας στέβια σε σκόνη
300γρ τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
60ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
100γρ γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
20γρ κορν φλάουερ
4 κρόκοι αυγού
5 ασπράδια αυγού
1 λεμόνι
1 λάιμ

 

Για την σάλτσα βατόμουρου:
200γρ κατεψυγμένα βατόμουρα
1 κουταλιά της σούπας στέβια σε σκόνη
50ml νερό

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.

Για την βάση μπισκότου
: Σπάστε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη. Ανακατέψτε καλά τη σκόνη μπισκότου με τη λιωμένη μαργαρίνη και το νερό. Στρώστε τη βάση μπισκότου στη φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε για το τσιζ κέικ σας χρησιμοποιώντας τη βάση από ένα γυάλινο ποτήρι ή μπολ. Τοποθετήστε για λίγο τη βάση μπισκότου στην κατάψυξη.

Για την κρέμα τυριού: Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε τους 4 κρόκους, την κρέμα γάλακτος, το στέβια, το κορν φλάουερ, το κρεμώδες τυρί και το γιαούρτι. Πλύντε καλά το λεμόνι και το λάιμ και προσθέστε το ξύσμα τους στο μίγμα. Χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών μέχρι να έχετε μια σφιχτή μαρέγκα και προσθέστε τη σιγά σιγά μέσα στο προηγούμενο μίγμα, ανακατεύοντας απαλά.

Βγάλτε τη βάση μπισκότου από την κατάψυξη και ρίξτε από πάνω την κρέμα τυριού. Ψήστε το τσιζ κέικ στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35 λεπτά. Μόλις το βγάλετε από το φούρνο αφήστε το στην άκρη για 30 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου, να κρυώσει.

Για τη σάλτσα βατόμουρου: Ρίξτε σε ένα μπλέντερ τα κατεψυγμένα βατόμουρα. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το νερό και το στέβια μέχρι να πάρουν μία βράση και στη συνέχεια ρίξτε το μίγμα μέσα στο μπλέντερ. Αφήστε το μίγμα να χτυπηθεί μέχρι να έχετε μια παχύρευστη, απαλή σάλτσα.

Σερβίρετε κομμάτια τσιζ κέικ περιχύνοντάς τα με λίγη σάλτσα βατόμουρου.

 

Η συμβουλή του σεφ! Δοκιμάστε τη συνταγή φτιάχνοντας με τον ίδιο τρόπο σάλτσα από μάνγκο ή βερίκοκα.

 

Καλή όρεξη!

 

Πηγή

Comments

comments