Τα παγωτά και οι γρανίτες είναι η αγαπημένη απόλαυση μικρών και μεγάλων τους καλοκαιρινούς μήνες.
Γιατί να μην απολαύσουμε χωρίς ενοχές μια σπιτική γρανίτα από καρπούζι; Γίνεται σε ελάχιστα λεπτά, έχει σχεδόν μηδενικό κόστος και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Ο χυμός του καρπουζιού περιέχει ζάχαρα από 5% έως 8%. Αυτό σημαίνει ότι έχει λίγες θερμίδες.
Έχει υπολογιστεί ότι ένα κιλό καρπούζι περιέχει 100-200 μόνο θερμίδες. Το καρπούζι δεν παχαίνει, δυναμώνει και ομορφαίνει.
Υλικά
5 φλιτζάνια καρπούζι (χωρίς κουκούτσια)
6 κουταλιές άπαχο γάλα
1-1½κουταλιά ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Aνακατεύουμε τα υλικά στο μπλέντερ. Περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι, κάτω από το οποίο έχουμε βάλει ένα μπολ, και πιέζουμε ώστε να περάσει όσο περισσότερος χυμός γίνεται μέσα στο μπολ.
2. Bάζουμε το υγρό σε παγοθήκες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη. 3. Όταν το μείγμα στερεοποιηθεί, για να σερβίρουμε, βάζουμε τα παγάκια για πολύ λίγο στο μπλέντερ, ώστε να θρυμματιστούν.
Εναλλακτικά, βάζουμε σε θήκες ατομικές παγωτού το μείγμα. Αφού παγώσουν ελαφρά χώνουμε στο κέντρο ξυλάκια (αν και σε μεγάλες αλυσίδες υπάρχουν θήκες με το ξυλάκι ενσωματωμένο).
Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη γρήγορα και αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες!
Tip: Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να απολαύσετε μια γρανίτα από πεπόνι.
Περιέχει λίγες θερμίδες, αν και περισσότερες από το καρπούζι.
Το πεπόνι αποδίδει μόνο 34 θερμίδες/100 gr, 8,16 gr. υδατάνθρακες και 90gr νερό. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και, C, καθώς και σε θειαμίνη, νιασίνη, Β6 και κάλιο, ενώ δεν περιέχει καθόλου χοληστερόλη.
Καλό θα είναι να τρώγεται ώριμο, διαφορετικά παρέχει ελάχιστα από τα παραπάνω διατροφικά στοιχεία, που αναλύονται στον πίνακα.