Γυμναστική στους μυς του πυελού: Καλύτερος οργασμός!

Η λειτουργικότητα των συγκεκριμένων μυών μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά με εξειδικευμένες ασκήσεις και οι συσπάσεις τους να ελεγχθούν βουλητικά κατά τη διάρκεια της επαφής, με άμεσο αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό της ερωτικής ηδονής. Οι βασικότεροι μύες του sex, και στις γυναίκες και στους άντρες, είναι οι μύες της πυέλου και κυρίως ο “ηβοκοκκυγικός” ή, σε λατινική συντομογραφία, PC. Οι μύες αυτοί υποβαστάζουν και υποστηρίζουν τα όργανα πυέλου και κοιλιάς, σχηματίζοντας ένα προστατευτικό “οχτάρι” γύρω από τον κόλπο και τον πρωκτό. Συγχρόνως ελέγχουν τις συσπάσεις του κόλπου καθώς και το άδειασμα ουροδόχου κύστης και εντέρου.

Εάν ελαττωθεί η λειτουργική τους ικανότητα, κάτι που συμβαίνει έπειτα από βλάβες, ασθένειες, δύσκολη εγκυμοσύνη, πολλούς τοκετούς ή φυσιολογικά καθώς μεγαλώνουμε, τότε ακόμα και η παραμικρή πρόκληση πίεσης, π.χ. από βήχα, φτάρνισμα ή γέλιο, ενδέχεται να προκαλέσει διαρροή ούρων. Οι ασκήσεις για τη συγκεκριμένη περιοχή βελτιώνουν τη λειτουργικότητα των πυελικών μυών και του κολπικού σφιγκτήρα καθώς και την ικανότητα συνειδητού ελέγχου τους κατά τη σεξουαλική πράξη. Επιπρόσθετα, ενισχύουν τους ουρητήρες και τους πρωκτικούς σφιγκτήρες και προστατεύουν, ως ένα βαθμό, από την ακράτεια ούρων ή συμβάλλουν στον περιορισμό του προβλήματος.  Παρότι επιστημονικώς αμφιλεγόμενο, το σημείο G ίσως υπάρχει σε ορισμένες γυναίκες ως υπολειμματικός “γυναικείος προστάτης”, ευρισκόμενος στο πρόσθιο τοίχωμα του κόλπου, κοντά στην ουρήθρα. Ως γνωστόν, ο ερεθισμός του σημείου G προκαλεί εντονότερη διέγερση, εξαιτίας των πολλών αισθητήριων νευρικών απολήξεων στην περιοχή. Σε κάποιες όμως γυναίκες εικάζεται ότι το σημείο G σκεπάζεται από έναν παχύ ιστό, με συνέπεια την ελάττωση της αισθητικότητάς του. Και στις δύο περιπτώσεις, οι ασκήσεις αυτές αυξάνουν την ευαισθησία και βελτιώνουν την ανταπόκρισή του σημείου G καθώς και των υπόλοιπων ερωτογενών ζωνών, προσφέροντας έτσι συχνότερους και εντονότερους οργασμούς.

1) Άσκηση Kegel

Ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης, έχεις τη δυνατότητα να βελτιώσεις σημαντικά τον έλεγχο των πυελικών μυών με μια πολύ απλή άσκηση. Mπορεί να γίνει από οποιαδήποτε σωματική θέση (όρθια, καθισμένη κ.ά.) και σε οποιονδήποτε χώρο. Στην αρχή, να την κάνεις καθισμένη στην τουαλέτα.

– Kegel: Ουρείς, αδειάζεις σχεδόν εντελώς την ουροδόχο κύστη και τότε σφίγγεις (σύσπαση) τους πυελικούς σου μυς, για να σταματήσεις τη ροή ούρων, ο μυς που θα δραστηριοποιηθεί είναι ο PC. Χαλαρώνεις και επαναλαμβάνεις.

Συμβουλές: Ενεργοποίησε – τους πυελικούς, όχι τους κοιλιακούς ή τους γλουτιαίους μύς! Κράτησε τη μυϊκή σύσπαση για 1-4 και χαλάρωσε για ισόποσο χρόνο. Εκτέλεσε 10-15 επαναλήψεις και προοδευτικά αύξησε τες. Για ταχύτερη βελτίωση, γυμνάσου πρωί και βράδυ. Να θυμάστε: Έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα θα μπορείς να κάνεις τις συσπάσεις του PC μυ όπου και όποτε θέλεις, χωρίς να χρειαστεί πρώτα να ουρήσεις.

2) Ασκήσεις για συχνότερο, καλύτερο, εντονότερο, απολαυστικότερο sex!

-Συσπάσεις κόλπου. Κάθε φορά που ο κολπικός σφικτήρας χαλαρώνει, χαλαρώνει επίσης και το άνοιγμα του κόλπου, ενώ κάθε φορά που συσπάται, το άνοιγμα του κόλπου κλείνει.

Αρχική θέση: Πόδια σχεδόν ενωμένα, γόνατα αρκετά λυγισμένα. Λεκάνη χαμηλωμένη, κορμός σε πρόσθια κάμψη, σπονδυλική στήλη και κεφάλι ευθυγραμμισμένα. Χέρια τεντωμένα. Παλάμες στο δάπεδο, στηρίζουν τον κορμό.

Εκτέλεση: Διατηρώντας τις παλάμες σταθεροποιημένες στο δάπεδο, τεντώνεις ελαφρώς τα πόδια και ανυψώνεις τη λεκάνη ψηλά, τόσο ώστε να αισθάνεσαι άνετα. Από αυτή τη θέση συσπάς και χαλαρώνεις διαδοχικά τους πυελικούς μυς (κίνηση αναστολής της ούρησης, όπως στη βασική sex-άσκηση). Λυγίζεις ξανά τα πόδια και επαναλαμβάνεις από την αρχή.

-Βαθύ κάθισμα. Όταν οι ανελκτήρες του πρωκτού, μύες που περιβάλλουν το βαθύτερο τμήμα του κόλπου, βρίσκονται σε κατάσταση σύσπασης, τα τοιχώματα του κόλπου πλησιάζουν μεταξύ τους. Όταν οι ίδιοι μύες χαλαρώνουν, τότε ο κόλπος “ανοίγει”.

Αρχική θέση: Βαθύ κάθισμα. Πατούσες σε πλήρη επαφή με το δάπεδο, γόνατα τελείως λυγισμένα, οπίσθια πολύ χαμηλωμένα. Χέρια τεντωμένα ανάμεσα στα πόδια, παλάμες πάνω σε ένα χαμηλό σκαμνάκι, καρέκλα ή κάτι ανάλογο για καλύτερη στήριξη. Κοιτάζεις ίσια μπροστά, αναπνέεις ήρεμα.

Εκτέλεση: Συσπάς τους πυελικούς μυς για 3-4 δευτερόλεπτα, όπως ακριβώς θα έκανες εάν ήθελες να διακόψεις την αποπάτηση (αναστολή αφόδευσης). Κατόπιν εκπνέεις και χαλαρώνεις, πάντα ενόσω είσαι στο βαθύ κάθισμα. Επαναλαμβάνεις ρυθμικά (σύσπαση – χαλάρωση).

-Η ελεγχόμενη σύσπαση των πυελικών μυών ενισχύει το μυϊκό τόνο του ουρηθραίου σφιγκτήρα, που ελέγχει τη ροή ούρων, συμπιέζει τον κόλπο και αυξάνει τη ροή αίματος προς την κλειτορίδα.

Αρχική θέση: Γονατιστή πάνω σε ένα φαρδύ και λεπτό μαξιλάρι. Κεφάλι και σπονδυλική στήλη ευθυγραμμισμένα, βλέμμα μπροστά. Χέρια λυγισμένα, αγκώνες ανοιχτοί στα πλάγια, παλάμες και δάχτυλα στην κοιλιά.

Εκτέλεση: Χωρίς να καμπουριάζεις, μετακινείς τη λεκάνη μπρος – πίσω, λίγα εκατοστά τη φορά και για αρκετές επαναλήψεις. Στη συνέχεια, αφού νιώσεις χαλαρή, σφίγγεις και χαλαρώνεις τους πυελικούς μυς για περίπου 4 δευτερόλεπτα, κατόπιν για 3, μετά για 2 και τέλος για 1 δευτερόλεπτο. Επαναλαμβάνεις από την αρχή.

-Αναπνοές. Το άνοιγμα-κλείσιμο του κόλπου μοιάζει με την κίνηση που κάνουν τα χείλη του στόματος όταν προφέρουν τον ήχο “χου”. Η εκφορά αυτού του ήχου κινητοποιεί τους πυελικούς μυς.

Αρχική θέση: Στα “τέσσερα”, με καλή στήριξη στις παλάμες και στο κάτω μέρος των ποδιών. Χέρια τεντωμένα, πόδια ελαφρώς ανοιχτά. Σπονδυλική στήλη χαλαρή.

Εκτέλεση: Εισπνέεις βαθιά, ρουφάς την κοιλιά και σχηματίζεις μια ελαφριά καμπούρα στην πλάτη σου. Αφήνεις τη μέση να βαθουλώσει λίγο προς τα κάτω, ενώ ταυτόχρονα εκπνέεις βγάζοντας παρατεταμένα τον ήχο “χου χου χου”, όχι πολύ δυνατά, νιώθοντας ότι βγαίνει από την κοιλιά. Σε κάθε επόμενη επανάληψη προσπαθείς να παρατείνεις την εκπνοή.

– Eκγύμναση πυελικών μυών. Οι καλά γυμνασμένοι προσαγωγοί μύες βελτιώνουν την αισθητικότητα των νευρικών απολήξεων στην είσοδο του κόλπου και αυξάνουν την ευαισθησία της κλειτορίδας.

Αρχική θέση: Ξαπλωμένη ανάσκελα. Πόδια λυγισμένα και ανοιγμένα στο πλάι. Πατούσες ενωμένες, φτέρνες κοντά στη λεκάνη. Παλάμες στο εσωτερικό των μηρών.

Εκτέλεση: Διατηρώντας τις πατούσες ενωμένες, ανοίγεις περισσότερο τους μηρούς προς τα έξω, υποβοηθώντας την κίνηση με τα χέρια κι έπειτα χαλαρώνεις! Κατόπιν, επαναφέρεις τα πόδια προς τα μέσα κοντράροντας λίγο την κίνηση με τα χέρια κι έτσι συσπάς τους πυελικούς μυς! Επαναλαμβάνεις.

-Ανύψωση λεκάνης. Η καλύτερη αιμάτωση των πυελικών μυών αυξάνει την κυκλοφορία, τη θερμοκρασία, τη λίπανση κ’αι την αισθητικότητα κόλπου και κλειτορίδας, δημιουργώντας μια πολύ ευχάριστη αίσθηση “ζεστασιάς.

Αρχική θέση: Ξαπλωμένη ανάσκελα. Πόδια ανοιχτά και λυγισμένα, λεκάνη ελαφρώς ανασηκωμένη από το δάπεδο. Στηρίζεσαι σε πέλματα, χέρια, ώμους και κεφάλι.

Εκτέλεση: Αναπνέοντας ήρεμα, σηκώνεις σταδιακά όλο και περισσότερο τη λεκάνη, κυριολεκτικά εκατοστό εκατοστό. Κάθε φορά που ανεβάζεις παραπάνω τη λεκάνη, σφίγγεις τους γλουτούς σου. Όταν την ανυψώσεις αρκετά, σταθεροποιείσαι καλά και παραμένεις ακινητοποιημένη. Από αυτή τη θέση συσπάς και χαλαρώνεις τον PC μυ.

*Ταντρική Βonus άσκηση για προχωρημένες: Ξαπλώστε μπρούμυτα στο κρεβάτι και πάρτε ένα σεντόνι σαν μπάλα, τυλίξτε το ανάμεσα στα πόδια σας τόσο ώστε να νιώθετε ότι ασκείτε πίεση για να τα ενώσετε αλλά να αισθάνεστε επίσης ότι ασκείτε πίεση στο εφηβαίο προκειμένου να το ακουμπήσετε στο κρεβάτι. Ξεκινήστε να σφίγγετε τους μηρούς σας και τους πυελικούς μύες ταυτόχρονα προσπαθώντας να ενώσετε τα πόδια σας ενώ πιέζετε και μπροστά με τα χέρια παράλληλα στο πρόσωπό σας τα οποία επίσης ασκούν πίεση στο κρεβάτι.

Αυτή την επανάληψη θα χρειαστεί να την κάνετε για κάποια λεπτά, δεν είναι τόσο κουραστικό καθώς όσο το κάνετε συνειδητοποιείτε την ροή του αίματος στον κόλπο από όλο το σώμα. Η συγκεκριμένη άσκηση μπορεί να σας φέρει ακόμη πιο κοντά στον έλεγχο του οργασμού και όσο πιο συχνά την κάνετε, τόσο πιο σύντομα θα καταφέρνετε να έρχεστε στο πολυπόθητο αποτέλεσμα. Είναι ιδανική επίσης για τις γυναίκες μετά τη γέννα προκειμένου να απανακτήσουν πλήρη αίσθηση του κόλπου τους. Γυμνάζει επίσης κοιλιακούς, ραχιαίους, μηρούς ακόμη και τους γλουτούς αν κάνετε έντονες πιέσεις μπροστά!

Comments

comments

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!