Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω & ξανανιώνουμε σωματικά και ψυχικά!

Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω και ξανανιώνουμε σωματικά και ψυχικά!

Στα πλαίσια της αντιστροφής του χρόνου και του προγράμματος ευεξίας και αναζωογόνησης θα θέλαμε, πριν ξεκινήσουμε το πρόγραμμα που υποσχεθήκαμε των 4 εβδομάδων “υγείας και ευεξίας”, να διαβάσετε με μεγάλη προσοχή τους βασικούς κανόνες που όλοι οι γκουρού του υγιεινού τρόπου ζωής που ακολουθούν ως “ευαγγέλιο”.

Πρόκειται για πρακτικές που ασχολούνται με το σύνολο του ανθρώπου. Την ψυχή του, το πνεύμα του, τη γείωση με τη φύση αλλά και τη σωματική υγεία. Όλα αυτά “ως πακέτο” συντελούν ώστε να νιώσετε αλλά και να είστε χαρούμενοι, υγιείς και εμφανισιακά νεότεροι.

ygeia 2
Για να αποτοξινωθείτε σωματικά και ψυχικά: Επιλέξτε όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας, πιο φυσικά και μη επεξεργασμένα τρόφιμα.
Για να τονωθείτε: Προσθέστε στις καθημερινές σας δραστηριότητες μια ήπια φυσική άσκηση για περίπου 20-30 λεπτά την ημέρα.

ygeia 5
Για να ενυδατωθείτε: Πίνετε καθημερινά τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό, και άλλα ροφήματα.

ygeia 3
Για να χαλαρώσετε: Αφιερώστε τουλάχιστον 20 λεπτά καθημερινά σε ασκήσεις βαθιάς αναπνοής και χαλάρωσης.
Για να λάβετε θετική ενέργεια: Εξασκηθείτε στο να αναπτύξετε και να διατηρήσετε μια υγιή, αισιόδοξη και στοργική στάση φροντίδας προς τον εαυτό σας και τους άλλους.

ygeia6
Για να λάβετε τα vibes της γης: Φροντίστε να έρχεστε όσο γίνεται συχνότερα σε επαφή με την φύση (π.χ. περπατήστε, κολυμπήστε, πάρτε βαθιές ανάσες και αφήστε τη ζωτική, θετική ενέργεια του φυσικού περιβάλλοντος να σας εμπνεύσει και να εισχωρήσει μέσα σας).

ygeia 7
Για να εμπλουτίσετε τον ψυχικό σας κόσμο: Διαβάστε βιβλία που σας επιτρέπουν να ‘φύγετε’ από την καθημερινότητα, να οραματιστείτε, που σας συγκινούν συναισθηματικά, σας εμπνέουν, και σας βοηθούν να πάρετε νέες ιδέες και να δοκιμάσετε καινούργιες ‘θέσεις’ στη ζωή και τις σχέσεις σας.

ygeia 8
Για να ξεκουραστείτε ψυχικά: Αφιερώστε περισσότερο χρόνο καθημερινά στον εαυτό σας.
Για να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας: Κάντε έναν γραπτό απολογισμό στο προσωπικό σας ημερολόγιο για τον χειμώνα που πέρασε: εντοπίστε τις επιτυχίες σας και τις στιγμές χαράς που προσφέρατε στον εαυτό σας, ευχαριστήστε τον εαυτό σας γι’ αυτές, και αποφασίστε τι άλλο θα θέλατε να συμβεί στη ζωή σας από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη για να είστε λίγο πιο χαρούμενοι.

ygeia 9
Για να “πάρετε τα πάνω σας”: Συγχωρείστε τον εαυτό σας για ατυχείς ή δυσάρεστες καταστάσεις που βιώσατε τον χρόνο που πέρασε και τότε αποδώσατε σε δική σας υπαιτιότητα.
Για να ισορροπήσετε τα συναισθήματά σας: Όταν κάποτε συνειδητοποιείτε ότι κάνετε αρνητικές σκέψεις, ή νιώθετε θυμωμένος με κάποιο άτομο ακολουθήστε τους παρακάτω κανόνες:
1) Αναπνεύστε αργά και βαθιά, μετρώντας έως το 10.
2) Αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που φοβάστε περισσότερο (συνήθως πίσω από τον θυμό κρύβεται μεταμφιεσμένο το συναίσθημα του φόβου ότι κάποιος θα μας απορρίψει)
3) Μιλήστε με κάποιο άτομο που του έχετε εμπιστοσύνη και θα μπορέσει να σας ακούσει, και μοιραστείτε τον προβληματισμό σας μαζί του
4) Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας: Διαλέξτε κάτι που θα σας κάνει να αισθανθείτε πραγματικά καλά (έναν καφέ με την ησυχία σας, ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο, μια βόλτα στα μαγαζιά)
5) Διακωμωδήστε την κατάσταση. Το χιούμορ είναι μερικές φορές το καλύτερο φάρμακο!
6) Ονειρευτείτε μια όμορφη, ειρηνική σκηνή, τη δική σας εικόνα για τον παράδεισο. Θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε.

Comments

comments

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!