Η κοτόπιτα της μαμάς τώρα στο πιάτο σου!

Η κοτόπιτα είναι μια πίτα που αρέσει σε όλες τις ηλικίες. Τρώγεται ως κύριο γεύμα δίπλα σε μια σαλάτα ή και ως ορεκτικό. Είναι χορταστική, πλούσια σε βιταμίνες και με λίγες θερμίδες σε σχέση με πίτες του εμπορίου.

Τι θα χρειαστούμε

1 πακέτο φύλλο κρούστας
275 γραμμάρια βρασμένο και ξεψαχνισμένο μπούτι κοτόπουλου
300 γραμμάρια πολύχρωμες πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί) κομμένες σε κυβάκια
130 γραμμάρια πράσο κομμένο σε ροδέλες
5-6 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
70 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένη
1 χούφτα τυρί emmental τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
200 ml κρέμα γάλακτος light
20 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
λίγο γάλα για επάλειψη
1 καρότο
1 μικρό κρεμμύδι

Πως θα την φτιάξουμε

Καθαρίζουμε το καρότο και το κρεμμύδι, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και βράζουμε το κοτόπουλο για 15 λεπτά. Αφήνουμε κατά μέρος για να κρυώσει και στη μετά το ξεψαχνίζουμε.

Στη συνέχεια παίρνουμε ένα τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε πρώτα το πράσο και μετά τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Σκουπίζουμε προσεκτικά το τηγάνι μας και βάζουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει σοτάρουμε τα μανιτάρια και στη συνέχεια το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και όση πάπρικα θέλουμε. Έπειτα βάζουμε το τυρί κρέμα, την μουστάρδα και αφού ενωθούν τα αρώματα, περιχύνουμε και την κρέμα γάλακτος.

Αφήνουμε στη φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμη και τέλος ρίχνουμε την φέτα και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε απαλά, κλείνουμε το μάτι και τραβάμε στην άκρη την κατσαρόλα για να κρυώσει.

Σε ένα ταψί, στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας τα οποία και λαδώνουμε με πινέλο. Ρίχνουμε την γέμιση που έχουμε φτιάξει και την απλώνουμε έτσι ώστε να πάει παντού. Στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο και στο τέλος κόβουμε τα περισσεύματα από το πλάι.

Αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και γάλα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις άκρες ενώ αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και λίγο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!