Η συνταγή της ημέρας – Αρακάς λαδερός

560

 

Υλικά συνταγής

 

• 500 γραμμ. αρακάς καθαρισμένος
• 2 καρότα κομμένα σε φέτες
• 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
• 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
• 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
• 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. ζάχαρη
• 1 ματσάκι άνηθο
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

1. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄.
2. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, τον πελτέ, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.
3. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 20΄. Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο. Βράζουμε για 10΄ επιπλέον, να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.

 

Mερίδες: 4

 

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30 λεπτά

 

Καλή σας όρεξη!!

 

Το διαβάσαμε  εδώ

 

Comments

comments