Είσαι γυναίκα; Τόσο το καλύτερο! Το ημιμόνιμο μακιγιάζ είναι στις υπηρεσίες σου!

Κάθε γυναίκα δικαιούται και πρέπει να είναι όμορφη και λαμπερή. Το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης της ψυχής και οφείλει να είναι φρέσκο και εντυπωσιακό είτε είμαστε 18 ετών, είτε 98.

Η κοκέτα γυναίκα αποδεικνύει στον εαυτό της αλλά και στους γύρω της πως δεν παραιτείται από τη ζωή.

Είσαι γυναίκα; Τόσο το καλύτερο. Το ημιμόνιμο μακιγιάζ είναι στις υπηρεσίες σου!

Το να ξυπνάς το πρωί και να νιώθεις πως η εικόνα του προσώπου σου συνάδει με το ψυχικό σου κόσμο σε ανεβάζει ψυχολογικά και συνάμα σε κάνει να είσαι γεμάτη θετική διάθεση και ενέργεια.

Το τι θα κάνεις εξαρτάται από την ηλικία και τον τρόπο ζωής σου. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να επιλέξεις ένα κέντρο μόνιμης ομορφιάς που πέραν της καλής εργασίας και τεχνικής διαθέτει beauty expert.

Ό,τι και αν κάνεις θα δεις πως  θα απαλλαγείς από το βραχνά του καθημερινού μακιγιάζ και των αστοχιών που μπορεί να προκύπτουν.  Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους.

Είτε γιατί δεν έχεις χρόνο να ετοιμαστείς, είτε γιατί δεν έχεις γνώσεις και δε ξέρεις τις τεχνικές που θα αναδείξουν τα όμορφα χαρακτηριστικά σου, είτε γιατί η ορατότητά σου έχει μειωθεί λόγω προχωρημένης ηλικίας.

Η ειδικός θα μπορέσει να αξιολογήσει την ποιότητα του δέρματός σου, τη φθορά λόγω ηλικίας καθώς και τα χρώματα που ταιριάζουν στο χρώμα της επιδερμίδας σου. Όπως έχουμε επισταμένα τονίσει ένα όμορφο αποτέλεσμα δεν είναι μόνο θέμα καλής τεχνικής. Είναι ένα «πακέτο» που πρέπει να εξετάσεις πολύ καλά για να σε βρει το αποτέλεσμα απόλυτα ικανοποιημένη.

Με το κατάλληλο ημιμόνιμο μακιγιάζ μπορούμε ακόμη και σε μια προχωρημένη ηλικία, να κάνουμε ένα πρόσωπο να φαίνεται πιο νέο και πιο ελκυστικό. Φυσικά δε γίνονται θαύματα παρά μόνο αν καταφύγουμε σε διάφορα τρικ που γνωρίζει μια πολύ έμπειρη  visagiste. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι φυσικό ώστε να δίνουμε την εντύπωση πως είμαστε υγιείς και καλοδιατηρημένες/οι.  Το ζητούμενο είναι η όψη της φυσικής ομορφιάς και η ενίσχυσή της σε κάθε ηλικία.

Μάτια- βλέμμα:

Με το πέρας της ηλικίας οι εξωτερικές γωνίες των ματιών πέφτουν, οι μαύροι κύκλοι γίνονται εντονότεροι  και οι βλεφαρίδες γίνονται πιο κοντές και πιο αραιές.

Το βλέμμα χάνει τη λάμψη του και είναι καιρός να επέμβει η ειδικός που θα τονίσει το σχήμα των φρυδιών, θα ανοίξει το βλέφαρο και θα επαναφέρει  τη φρεσκάδα της νεότητάς μας.

Μη ξεχνάτε πως όλοι κοιτάζουμε το πρόσωπο του διπλανού μας και τα όμορφα ζεστά του μάτια. Δεν έχουν σημασία οι λίγες ρυτίδουλες γιατί ακόμη και αυτές,  όπως ξέρετε, μετριάζονται .

Για να σας δώσουμε να καταλάβετε και πρακτικά πως η κάθε περίπτωση εξετάζεται σχολαστικά- βασισμένη στην ανατομία του προσώπου σας- παραθέτουμε ένα παράδειγμα ματιών με εσωφθαλμία ή εξωφθαλμία:

Σε περίπτωση που τα μάτια  παρουσιάζουν εσωφθαλμία, θα σκουρύνουμε ελαφρά -με την τεχνική του ημιμόνιμου μακιγιάζ – την εξωτερική γωνία και θα δώσουμε βάθος στο βλέμμα  με extensions  ψεύτικων βλεφαρίδων (πιο έντονες στην εσωτερική γωνία).

Σε ένα εξώφθαλμο μάτι θα πρέπει αναγκαστικά να σκουρύνουμε μεγαλύτερη επιφάνεια.

Ένα φλογερό βλέμμα τραβάει όλα τα άτομα γύρω μας και απεικονίζει, με συνοπτικές διαδικασίες, την αύρα μας. Δεν είναι κρίμα να αγνοήσουμε τη δυναμική του; Το κόστος είναι όλο και πιο προσιτό και αξίζει να επενδύσουμε στην εικόνα μας πρώτα για την τόνωση του δικού μας ηθικού.

Τα φρύδια μας (ισχύει και για γυναίκες αλλά και άνδρες):

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ μπορεί να μάς προσφέρει ένα τέλειο σχήμα ειδικά αν έχουν κενά, είναι αραιά, έχουμε χάσει τα φρύδια μας,  έχουμε αλωπεκίαση  ή κακοσχηματισμένα φρύδια.

Ακόμη και αν δεν έχουμε έναν εμφανή και  συγκεκριμένο  λόγο  για να προβούμε στην εν λόγω τεχνική υπάρχουν πολλές αιτίες που ίσως βελτιώσουν το τόξο των φρυδιών μας.

Μια τέτοια αιτία μπορεί να είναι η ενίσχυση του φυσικού τόνου των φρυδιών μας ή η κάλυψη  των λευκών τριχών.

Έτσι, πετυχαίνουμε όμορφα, καλοσχηματισμένα φρύδια, τόσο ρεαλιστικά, που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν σε σχήμα και εικόνα από τα φυσικά.

Ανάλογα την περίπτωση και το δέρμα (λιπαρό, μεικτό, ξηρό) υπάρχουν τεχνικές όπως:

-Τεχνική “Ελαφρά Σκίαση” (light shadow)

-Τεχνική “Τρίχα-Τρίχα” (hair stroke)

-Microblading Eyebrows

-Τεχνική “Full Natural”

-Τεχνική “Powdered Eyebrows”

– Magic Shading

Τα χείλη μας:

Με το πέρας της ηλικίας  χάνουν φωτεινότητα, υδάτωση και χρώμα. Γύρω από το περίγραμμα εμφανίζονται μικρές κάθετες ρυτίδες και οι γωνίες του στόματος τείνουν να χαμηλώσουν, λόγω της αδυσώπητης βαρύτητας.

Σε μερικά άτομα το χρώμα των χειλιών σκουραίνει, ενώ σε άλλα ξεθωριάζει.

Γιατί να μην του δώσουμε ένα εντυπωσιακό σχήμα και ένα χρωματισμό που θα ταιριάζει με το υπόλοιπο μακιγιάζ;  Ο τόνος και το σχήμα εξετάζονται πάντα  με διαφορετικά κριτήρια. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι συνολικά φυσικό και πάντα ανάλογο με το  επάγγελμά μας και την ηλικία μας.

Τι πρέπει να προσέξετε:

Πρέπει να απευθυνθείτε  σε μια visagiste με εξειδίκευση  στο αντικείμενο που διαθέτει αισθητική και εμπειρία όντας έτοιμη για διάλογο μαζί σας.

Είναι σημαντικό να ακούσει τις ανάγκες και τις ανασφάλειές σας και να σας προτείνει λύσεις που στο τελικό τους αποτέλεσμα θα αφήσουν εσάς και τους γύρω σας απόλυτα ικανοποιημένους.

Να θυμάστε πως είναι προτιμότερο να προσθέτετε χρώμα από να αφαιρείτε.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες την PMU trainer και διευθύντρια Κέντρων Μόνιμης Ομορφιάς Your Permanent Beauty Expert κ. Natalia Babenko | www.24beauty-expert.gr

Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή:

Προσοχή: Τα 10 πιο καρκινογόνα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε

Comments

comments