Ημιμόνιμο μακιγιάζ: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν αποφασίσετε να το υιοθετήσετε!

Φίλες μου ποια γυναίκα δε θέλει να ξυπνάει το πρωί και να μην είναι όμορφη και λαμπερή χωρίς να κουνήσει το δάχτυλό της;

Φανταστείτε πόσο χρόνο γλιτώνετε το πρωί όταν απαλλάσσεστε  από το βραχνά του καθημερινού μακιγιάζ.

Δεν είναι πιο ευχάριστο να πίνετε με άνεση το καφεδάκι σας και να απολαμβάνετε λίγα λεπτά επιπλέον ξεγνοιασιάς; Ποια από εμάς δεν το επιθυμεί;

Η αναζήτηση της φυσικής  και νεανικής ομορφιάς είναι κάτι που ταλανίζει  όλες τις γυναίκες, κάθε ηλικίας. Σήμερα που η επιστήμη έχει κάνει θαύματα και η κοσμητική ιατρική είναι στο απόγειό της είναι αμαρτία να μην αξιοποιείτε υπέρ σας όλα τα οφέλη που παρέχει.

Τι είναι το ημιμόνιμο μακιγιάζ και γιατί να το προτιμήσετε;

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ γίνεται  στο πρόσωπο κάθε γυναίκας που έχει υγιή επιδερμίδα, χωρίς πληγές ή σκασίματα.

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ ή πιο σωστά η μικροχρωμάτωση (micropigmentation), έχει ως στόχο να διορθώσει ατέλειες με ένα φυσικό τρόπο  όπως στις περιοχές των φρυδιών, των χειλιών και των βλεφάρων.

Συμβάλει ώστε η εικόνα μας να είναι φυσική και ελκυστική.  Η μέθοδος  μπορεί, επίσης, να μάς προσφέρει ένα 24ωρο μακιγιάζ  που θα τονίζει με άψογο τρόπο τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου μας.

Προτάσσεται δε ως λύση σε όσες γυναίκες δυσκολεύονται να βαφτούν.

Το αποτέλεσμα είναι όμορφο και βέβαια γίνεται με τρόπο που να μπορείτε να είστε περιποιημένες και εμφανίσιμες από το πρωί στο γραφείο, στη θάλασσα, στο γυμναστήριο  μέχρι το γάμο σας.

Το ημιμόνιμο μακιγιάζ μάς απαλλάσσει από ατυχήματα και αστοχίες  και δείχνει το πρόσωπό μας πιο ξεκούραστο και φρέσκο, ώστε να είναι αντικείμενο θαυμασμού.

Πώς γίνεται η διαδικασία; Είναι ασφαλής;

Η μέθοδος γίνεται εμφυτεύοντας κάτω από την επιδερμίδα  υποαλλεργικές και αποστειρωμένες χρωστικές ουσίες διαχύνοντας την ποσότητα  που χρειάζεται η κάθε περιοχή του προσώπου.

Η έκχυση γίνεται με με βελόνες μιας χρήσης, με βάση τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Η εν λόγω τεχνική πραγματοποιείται σε φρύδια, μάτια και χείλη.

Η «εμφύτευση» της χρωστικής γίνεται  με ελάχιστο πόνο και το αποτέλεσμα εγγυάται διάρκεια ζωής 2-3 έτη.

Μετά τα 3 έτη το αποτέλεσμα γίνεται σταδιακά πιο άτονο καθότι το δέρμα μας, ανάλογα της υφής του, απορροφά μέρος των χρωστικών ουσιών.

Επιπλέον το δέρμα επειδή μεταβάλλεται  και χαλαρώνει- με το πέρας της ηλικίας -χρειάζονται διορθωτικές παρεμβάσεις. Το ίδιο ισχύει αν κάνετε χειρουργικές επεμβάσεις, νήματα, Botox κλπ.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων.

Καλό θα ήταν να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες. Επιτυχημένο αποτέλεσμα είναι αυτό που δε μεταβάλει τα χαρακτηριστικά μας και δεν αλλοιώνει τη φυσική μας όψη.

Μια ειδικός  visagiste είναι εις θέσιν να αξιολογήσει την ποιότητα της επιδερμίδας σας και σε συνδυασμό με τον τρόπο ζωής σας να σάς προτείνει τα χρώματα και την ένταση που αρμόζουν στο χρώμα της επιδερμίδας  και της ηλικίας σας.

Ό,τι και αν εσείς έχετε στο μυαλό σας είναι καλό να το συζητήσετε. Ένα ψεύτικο αποτέλεσμα θα σάς μεταβάλει σε μια «κούκλα» που θα «φωνάζει από μακριά» τις  παρεμβάσεις σας.

Είναι προτιμότερο σταδιακά να τονίσετε ένα χαρακτηριστικό παραπάνω από το να προσπαθήσετε να διορθώσετε ένα κακό αποτέλεσμα. Το να έρθετε με δάκρυα επιζητώντας τροποποίηση του αποτελέσματος σάς έχει αποθαρρύνει και βέβαια κοστίσει- εντελώς άδικα -σε χρόνο και χρήμα.

Τι πρέπει να προσέξετε πριν καταλήξετε σε μια ασφαλή επιλογή.

  1. Μην παρασύρεστε από προσφορές που φαίνονται πολύ οικονομικές γιατί το αποτέλεσμα ίσως να σας εκπλήξει δυσάρεστα.
  2. Διερευνήστε το χώρο ώστε να δείτε και μόνοι σας πώς τηρούνται όλες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.
  3. Ζητήστε να σας εξηγήσουν αναλυτικά τη διαδικασία και τη μέθοδο. Μη διστάσετε να θέσετε τις ερωτήσεις ή τις ενστάσεις σας.
  4. Ζητήστε να δείτε «ζωντανά» παραδείγματα της δουλειάς που κάνει ο κάθε επαγγελματίας στον οποίο απευθύνεστε. Θα πρέπει να σας δείξει το «πριν» και το «μετά» των δικών του πελατών και θα πρέπει να είστε απόλυτοι ως προς αυτό για να έχετε πλήρη εκτίμηση της τεχνικής του.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες την PMU trainer και διευθύντρια Κέντρων Μόνιμης Ομορφιάς Your Permanent Beauty Expert κ. Natalia Babenko | www.24beauty-expert.gr

Comments

comments