Η ομορφιά μας είναι…εσωτερική υπόθεση!

 

Πόσες ώρες περνάμε μπροστά στον καθρέφτη; Κοιτάμε το είδωλο μας αλλά πόσο το βλέπουμε; Πόσο το παρατηρούμε; Η κρατούσα άποψη για την ομορφιά επικεντρώνεται σε εξωτερικά χαρακτηριστικά, στο σώμα… αγνοεί την πηγή όλων, όμως, τα μάτια που είναι ο καθρέφτης της ψυχής, την κίνηση που είναι η δύναμη του σώματος.

 

Είχα διαβάσει μια φράση της Μέριλιν Μονρόε που καρφώθηκε στο μυαλό μου: “Τα αγόρια αντιμετωπίζουν τα κορίτσια όπως τα βιβλία. Εάν δεν τους αρέσει το εξώφυλλο δεν θα μπουν στον κόπο να το διαβάσουν”. Πόσο δίκιο είχε! Και δυστυχώς όχι μόνο τα αγόρια. Όλοι μας στεκόμαστε στο εξώφυλλο… και δεν ρίχνουμε σχεδόν ποτέ μια ματιά στις σελίδες μέσα. Όταν, όμως, το κάνουμε, σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις, ανακαλύπτουμε θυσαυρούς κρυμμένους!

 

Για σκεφτείτε λίγο τον εαυτό σας. Παρατηρήστε την όψη σας όταν είστε ερωτευμένες, όταν είστε χαρούμενες, όταν είστε ευτυχισμένες, όταν είστε ικανοποιημένες…Τα μάτια σας λάμπουν, το σώμα σας εκπέμπει θετική ενέργεια, η αύρα σας “γεμίζει” το χώρο, ακτινοβολείτε… Και είμαι σίγουρη το προσέχουν όλοι γύρω σας. Είμαι σίγουρη ότι το επισημαίνουν όλοι γύρω σας.

 

Για αυτό κάθε φορά που κοιτάτε στον καθρέφτη, παρατηρήστε… και συνομιλήστε με το είδωλο σας. Πείτε του πόσο  ωραία είναι η ζωή, πόσο ευλογημένη είστε…Προσπαθήστε να ομορφύνετε τη ζωή σας, να δώσετε χρώμα στις στιγμές γιατί αυτές τελικώς θα σας δώσουν λάμψη, θα σας γεμίσουν φως…Και η ομορφιά είναι ακριβώς αυτό που είπε ο Kahlil Gibran:

“Η ομορφιά δεν βρίσκεται στο πρόσωπο. Η ομορφιά είναι η λάμψη που βρίσκεται μέσα μας”… Κοιτάξτε καλά, κοιτάξτε βαθιά και θα τη δείτε!

Comments

comments