Για όσους ψάχνουν κάτι δροσερό, χορταστικό και ταυτόχρονα με λίγες θερμίδες για να δροσιστούν, έχουμε να προτείνουμε πολλά καλοκαιρινά πιάτα.
Παρακάτω θα δούμε πως φτιάχνουμε ντολμαδάκια με γιαούρτι, μια συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
ΥΛΙΚΑ
3/4 Κιμά μοσχαρίσιο
1/4 κιλού Αμπελόφυλα
1 μεγάλο ξερό Κρεμμύδι
1 ματσάκι Ανηθος
1 κουτ. σουπ. Δυόσμος
3 κουτ. σουπ. Λάδι
1 φλυτζανάκι του καφέ Ρύζι Γλασέ
300 γρ. άπαχο Γιαούρτι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύντε καλά τα αμπελόφυλλα και ζεματίστε τα με καυτό νερό στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο χυμό λεμονιού και αλάτι. Ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και το δύοσμο, ανακατέψτε με τον κιμά και το ρύζι και αλτοπιπερώστε.
Πάρτε ένα ένα κληματόφυλλο από την ανάποδη, βάλτε 1 κουτ. γλυκ. από τη γέμιση και τυλίξτε το σε μακρόστενο ντολμαδάκι. Τοποθετήστε τα στη σειρά στην κατσαρόλα. Ρίξτε 2 ποτήρια νερό, σκεπάστε τα από πάνω με ένα πιάτο που να εφαρμόζει πάνω στα ντολμαδάκια και μαγειρέψτε τα για 40 λεπτά. Αν τα μαγειρέψετε σε χύτρα ταχύτητας, δε χρειάζεται να τα σκεπάσετε με πιάτο και ο χρόνος μαγειρέματος μειώνεται στα 20 λεπτά.
Σερβίρετέ τα με το άπαχο γιαούρτι, αντί για την πατροπαράδοτη σάλτσα αυγολέμονο.
Καλή όρεξη !