Καλοκαιρινή και πολύ αρωματική συνταγή. Ο συνδυασμός όλων αυτών των γεύσεων ταιριάζει απόλυτα με την ιταλική παράδοση.
Τι χρειαζόμαστε:
- 350 γρ ζυμαρικά (πέννες)
- 200 γρ κολοκυθάκια
- 150 γρ μελιτζάνες
- 100 γρ ντοματίνια τσέρι
- 4 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- μαϊντανός
Πώς το κάνουμε:
- Ξεφλουδίστε τις μελιτζάνες και κόψτε τις σε λωρίδες ζουλιέν μαζί με τα κολοκυθάκια. Ζεματίστε τα ντοματίνια σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι.
- Σε ένα άλλο τηγάνι, αρωματίστε το ελαιόλαδο με τη σκελίδα σκόρδο και στη συνέχεια προσθέστε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια.
- Αφήστε να μαγειρευτούν για 3 λεπτά, έπειτα προσθέστε τα ντοματίνια και αλατοπιπερώστε όπως προτιμάτε.
- Βράστε τα ζυμαρικά σε βραστό αλατισμένο νερό, σουρώστε μόλις γίνουν al dente και προσθέστε τις στα λαχανικά, γαρνίροντας με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε να δώσετε φρεσκάδα στη συνταγή, προσθέστε δύο κουταλιές βασιλικό χτυπημένο σε ελαιόλαδο.
Πηγή