Ζελέ με κρέμα και μπισκότα, αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων, εύκολο , οικονομικό και άκρως δροσιστικό!
Υλικά
Για τη βάση
- 1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ
- 1 κούπα Γάλα
- λίγο Κονιάκ
Για την Κρέμα
- 6 κ.σ. Άνθος Αραβοσίτου Γιώτης
- 6 κ.σ. Ζάχαρη
- 5 1/2 + 1 κούπες Γάλα
- 1 κ.σ. Βανίλια εκχύλισμα
Για το Ζελέ
- 2 φακελάκια ζελέ light
- 2 ποτήρια βραστό νερό
- 2 ποτήρια κρύο νερό
- Φράουλες
Εκτέλεση
1. Ξεκινάμε με το ζελέ καθώς θα χρειαστεί περίπου 1 με 1 1/2 ώρα να μείνει στο ψυγείο για να πήξει ελαφρώς ώστε να σταθούν τα φρούτα σωστά και να μην σηκωθούν στην επιφάνεια του γλυκού. Διαλύουμε το ζελέ στο βραστό νερό και αμέσως μετά προσθέτουμε το κρύο. Τοποθετούμε το ζελέ στο ψυγείο
2. Τοποθετούμε στρογγυλό τσέρκι σε πιατέλα τοποθετώντας από κάτω μια λαδόκολλα ελαφρώς βουτυρωμένη. Ζεσταίνουμε τη μια κούπα γάλα, προσθέτουμε το κονιάκ και περνάμε τα μπισκότα από το ζεστό γάλα για λίγα δευτερόλεπτα χωρίς αυτά να μουλιάσουν. Τα στρώνουμε στο τσέρκι. Μπορούμε να φτιάξουμε και δεύτερη στρώση
3. Σε μικρή κατσαρόλα βράζουμε τις 5 1/2 κούπες γάλα. Διαλύουμε το Άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη σε μια κούπα γάλα ώστε να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Μόλις βράσει το γάλα στην κατσαρόλα την αποσύρουμε και προσθέτουμε το μείγμα ανακατεύοντας καλά. Τοποθετούμε την κατσαρόλα ξανά στην εστία μέχρι να πάρει η κρέμα άλλη μια βράση. Αποσύρουμε και ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να κρυώσει λίγο η κρέμα και να μην πιάσει κρούστα.
4. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
5. Μετά από 1 ώρα όταν το ζελέ θα έχει πήξει λίγο το βγάζουμε από το ψυγείο προσθέτουμε τις φράουλες και το ρίχνουμε πάνω από την κρέμα
6. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά -6 ώρες ή μια νύχτα στο ψυγείο (μην είστε ανυπόμονοι!)
Καλή όρεξη!