Έχουν διάρκεια οι καλοκαιρινοί έρωτες;

kalokairinos_erwtas

Οι καλοκαιρινοί έρωτες είναι ξένοιαστοι, δροσεροί και γεμάτοι ενθουσιασμό.. Όμως τις περισσότερες φορές διαρκούν έως το τέλος του καλοκαιριού και μετά χάνονται.

Οι έρωτες του καλοκαιριού θα λέγαμε πως έχουν τη γεύση και τη δροσιά ενός κοκτείλ.

Συμβολίζουν την ελευθερία του καλοκαιριού καθώς είναι μια εποχή που το άγχος φεύγει μακριά και η διασκέδαση έρχεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητά μας.

Το καλοκαίρι είναι πιο εύκολο να ερωτευτούμε (ή να ενθουσιαστούμε, όπως θέλετε πείτε το), γιατί αφήνουμε τον εαυτό μας ελεύθερο και διώχνουμε μακριά τα πρέπει και τις ευθύνες που κουβαλάει μαζί του ο χειμώνας.

Το φλερτ μπαίνει δυναμικά στη ζωή μας με αποτέλεσμα να περνάμε πολύ όμορφες στιγμές στις ακρογιαλιές κάποιου νησιού ή σε κάποιο ξέφρενο πάρτυ σε ένα beach bar.

Τι γίνεται όμως με αυτούς τους έρωτες; Μπορεί μια σχέση που δημιουργήθηκε κάτω από αυτές τις συνθήκες να έχει μέλλον και τον χειμώνα;

Είναι δύσκολο όχι όμως και ακατόρθωτο. Κάποιοι τυχεροί, θα πω εγώ, το έχουν καταφέρει και μάλιστα έχουν παντρευτεί και έχουν δημιουργήσει και οικογένεια..

Όμως κατά κύριο λόγο οι καλοκαιρινοί έρωτες δεν έχουν το τέλος που ονειρευόμαστε. Συνήθως με το που εμφανιστούν τα πρωτοβρόχια οι άνθρωποι χάνονται.

Γυρνούν πάλι στο άγχος και στις υποχρεώσεις. Κάποιοι λένε “θα τα πούμε” και δεν ξανασυναντιούνται ποτέ, ή συναντιούνται κάπου τυχαία και χαιρετιούνται σαν δυο ξένοι.

Δεν ξέρουν όμως πως οι στιγμές που μοιράστηκαν εκείνο το καλοκαίρι θα τους στοιχειώνουν για πάντα..

Comments

comments