Κανελόνια αλά κρεμ

Η κλασσική γέμιση των cannelloni, κιμάς, σε συνδυασμό με μια πλούσια κρέμα και τυριά.

 

Τι χρειαζόμαστε:

1 κουτί κανελόνια
350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ντοματοχυμό από 3 ντομάτες
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
διάφορα τριμμένα τυριά (βάζω κασέρι πικάντικο-έμμενταλ-λίγη παρμεζάνα)
γάλα φρέσκο
1 μικρή κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
λίγη κανέλα
4-5 γαρίφαλα
2-3 φύλλα δάφνης
λίγη τριμμένη φρυγανιά
λίγο βιτάμ

 

Πώς το κάνουμε:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς-πάνω-κάτω αντίσταση χωρίς αέρα.
Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τον κιμά και το κρεμμύδι.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, τα υπόλοιπα μπαχαρικά/μυρωδικά και τον τοματοχυμό
Όταν βράσει προσθέτουμε την 1 κούπα παρμεζάνα και την φρυγανιά η οποία θα «ρουφήξει» τυχόν υγρά και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
Αλείφουμε με βιτάμ ένα μεγάλο πιρέξ.
Γεμίζουμε τα κανελόνια με ένα κουτάλι και τα τοποθετούμε στο πιρέξ. Προσθέτουμε πρώτα την μικρή κρέμα γάλακτος το γάλα μέχρι να καλύψει εντελώς τα κανελόνια
Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο φούρνο
Στα 30-40 λεπτά περίπου ξεσκεπάζουμε το πυρέξ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 40 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθεί το γάλα και να λιώσουν τα τυριά.(180-190 βαθμούς). Ο χρόνος ψησίματος διαφοροποιείται ανάλογα με το φούρνο.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να μη “φύγει” η γέμιση από τα κανελόνια είναι καλύτερα να τα τοποθετούμε κολλητά, άνοιγμα με άνοιγμα. Για να μην “ραγίσει” το ζυμαρικό η γέμιση θα πρέπει να είναι κρύα και να μην το παραγεμίσουμε. 1 κουταλιά της σούπας (γεμάτη) σε κάθε κανελόνι είναι αρκετή

 

Πηγή

Comments

comments