14χρονη καρκινοπαθής πάγωσε το κορμί της για να “επιστρέψει” στο μέλλον!

Η είδηση φαντάζει παράδοξη και παρμένη από ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Κι’ όμως η επιλογή της 14χρονης καρκινοπαθούς  που πάγωσε το κορμί της  με τη μέθοδο της κρυογενετικής για να «επανέλθει υγιής» στο μέλλον δεν είναι η μόνη.

Η μέθοδος της κρυογενετικής (cryonics), υπόσχεται νίκη επί του θανάτου και αθανασία.

Πώς γίνεται αυτό;

Όταν κάποιος πεθαίνει και νομικά ανακοινώνεται νεκρός, το κορμί του διατηρείται μέσα σε υγρό άζωτο στου – 196 βαθμούς Κελσίου.

Η “διόρθωση” γίνεται μοριακά.

Το αίμα μέσα στις φλέβες αφαιρείται και αντικαθίσταται με ειδικό αντιψυκτικό, ενώ το κορμί τοποθετείται σε κάψουλες με το κεφάλι προς τα κάτω.

Με αυτό τον τρόπο, σε περίπτωση οποιασδήποτε εκροής του υγρού αζώτου από το πάνω μέρος του κρυοστάτη, το πρώτο πράγμα που θα αποψυχθεί είναι τα πόδια, αφήνοντας τον εγκέφαλο κρύο και υγιή.

Όταν η η ιατρική εξελιχθεί ακόμη περισσότερο ο άνθρωπος θα μπορεί να επιστρέψει ακμαίος στη ζωή.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα έρθετε πίσω στη ζωή. Αλλά υπάρχει μια εύλογη πιθανότητα.

Αυτό ζήτησε και η 14χρονη καρκινοπάθής από τη Βρετανία, μέσω επιστολής της (τελευταία επιθυμία) και το δικαστικά.

Της δόθηκε δικαστική άδεια να παγώσει κρυογενετικά το σώμα της ώστε να μπορέσει να επανέλθει στη ζωή όταν θα έχει βρεθεί το φάρμακο της ίασης από τον καρκίνο.

Η επιστολή της συγκινεί αν και ξαφνιάζει:

«Μου ζητήθηκε να εξηγήσω γιατί θέλω να ικανοποιηθεί αυτό το ασυνήθιστο αίτημά μου. Είμαι μόνο 14 ετών και δεν θέλω να πεθάνω αλλά ξέρω ότι αυτό θα συμβεί. Με το να διατηρηθώ κρυογενετικά έχω μια ελπίδα να θεραπευτώ και να ξυπνήσω μετά από εκατοντάδες χρόνια. Δε θέλω να με θάψουν.

Θέλω να ζήσω και να ζήσω περισσότερο και πιστεύω ότι στο μέλλον μπορεί να έχουν βρει μια θεραπεία για τον καρκίνο από τον οποίο πάσχω και τότε να με ξυπνήσουν. Θέλω να έχω αυτή την ευκαιρία.

Αυτή είναι η επιθυμία μου» καταλήγει η 14χρονη στην επιστολή που διαβάστηκε στο δικαστήριο.

Στη συνέχεια η σορός της κοπέλας μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ όπου καταψύχτηκε «στο διηνεκές» από μια εταιρεία έναντι του ποσού των 43.000 ευρώ.

Από τη δεκαετία του 1960 οπότε και αναπτύχθηκε η συγκεκριμένη τεχνική, έχει εφαρμοστεί σε μερικές εκατοντάδες περιπτώσεις. Το σώμα του ενδιαφερόμενου προετοιμάζεται να κρυοψυχθεί αμέσως μετά το θάνατο, ιδανικά μέσα στα πρώτα λεπτά.

Κατά τη γνώμη μου η κρυογενετική δεν περιλαμβάνει το ηθικό δίλημμα περί ευθανασίας.

Εσείς τι λέτε;

Η ιστορία που συγκλόνισε:

«Ήμουν κλινικά νεκρός για 2′» Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τη… μετά θάνατον ζωή!

Η ιστορία που συζητήθηκε όσο καμία άλλη…. Η εξομολόγηση μιας μητέρας που ανακάλυψε ότι ο άντρας της βίαζε την ανήλικη κόρη της…

«Ανώνυμη Καταγγελία»

Comments

comments