Καρπούζι: Πώς θα απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά κουκούτσια!

Το καρπούζι, είναι ο πιο γλυκός και ζουμερός «πρωταγωνιστής» του καλοκαιριού. Μάς δροσίζει και ταιριάζει πολύ τόσο σε σαλάτες όσο και με τυρί φέτα. Είναι ένα άκρως οικονομικό φρούτο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Μπορείτε ακόμη και να τον απολαύσετε σε χυμό ή γρανίτα. Τα μοναδικά του μειονεκτήματα είναι ο τεράστιος όγκος του και τα πολλά κουκούτσια του.

Το καρπούζι περιέχει 91% νερό και μόνο 6% ζάχαρη και έχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι όπως: βιταμίνη C, βήτα- καροτίνη, βιταμίνες B1 και Β6, λυκοπένιο, κάλλιο και μαγνήσιο. Το κόκκινο χρώμα του οφείλεται στο λυκοπένιο , το οποίο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που έχει συνδεθεί με την καρδιαγγειακή υγεία. Η κιτρουλίνη που βρίσκεται στο καρπούζι μετατρέπεται από τα νεφρά σε αργινίνη.

Αυτή η μετατροπή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της συσσώρευσης του λίπους στα λιπώδη κύτταρα του σώματος, κάτι το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος

Πλούσιο με σημαντικές βιταμίνες όπως Α και C, πολλών ανόργανων συστατικών και απουσία χοληστερόλης και λιπών, το καρπούζι είναι ένας απολύτως υγιεινός καρπός που δροσίζει χωρίς να παχαίνει.

Με λίγα λόγια το καρπούζι όχι μόνο έχει λιγότερες θερμίδες από τα περισσότερα φρούτα, αλλά περιέχει και λιγότερα σάκχαρα.

Επιπλέον, έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό από άλλα φρούτα, γεγονός που αποτελεί σπουδαίο πλεονέκτημα, γιατί τροφές με πολύ νερό χορταίνουν περισσότερο χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό με θερμίδες.

Το καρπούζι έχει, λοιπόν, αυτό που λέμε χαμηλή θερμιδική πυκνότητα, αποτελώντας σημαντικό “όπλο” σε μια ισορροπημένη διατροφή.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς θα απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά κουκούτσια του καρπουζιού 

Comments

comments