Πρωτάκουστο! Το κάθισμα του “πέους” είναι γεγονός!

Το “κάθισμα του πέους” στο μετρό του Μεξικού  χαρακτηρίστηκε ως ακατάλληλο, άβολο, ταπεινωτικό αλλά και ενοχλητικό από τον ανδρικό πληθυσμό, όπως αναφέρει το BBC.

Το ανδρικό μόριο έχει την τιμητική του στο μετρό της Πόλης του Μεξικού. Σ΄έναν συρμό, όπως διαβάσαμε και στο πρώτο θέμα,  υπάρχει ένα κάθισμα ειδικά διαμορφωμένο για το σύμβολο της ανδρικής γονιμότητας…

Το… προεξέχον πέος και το στήθος που απεικονίζεται στο συγκεκριμένο κάθισμα του μετρό φέρνει σε αμηχανία τους άνδρες αν και δεν σχεδιάστηκε γι΄αυτό το λόγο.

Στόχος του είναι να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν ο γυναίκες την σεξουαλική παρενόχληση.

“Είναι δυσάρεστο να κάθεστε εδώ, όμως αυτό δεν συγκρίνεται με την σεξουαλική βία που βιώνουν οι γυναίκες στην καθημερινότητά τους”, γράφει σ΄ένα σημείο του καθίσματος.

“Το κάθισμα του πέους” δεν είναι μόνιμο.

Τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας των γυναικών του ΟΗΕ και των αρχών της Πόλης του Μεξικού με το ανάλογο hashtag #NoEsDeHombres, που στόχο έχει να αναδείξει τη σεξουαλική παρενόχληση στην οποία υπόκεινται οι γυναίκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στο ΥουTube υπάρχει και το ανάλογο βίντεο το οποίο τις τελευταίες δέκα ημέρες είχε 700 χιλιάδες κλικ.

Κάποιοι Μεξικανοί επαίνεσαν την ιδέα του ΟΗΕ ενώ άλλοι την θεώρησαν σεξιστική και άδικη για τους άνδρες.

Διαβάστε ένα άρθρο που θα σας βοηθήσει να δώσετε απαντήσεις σε θέματα “ταμπού” που λίγο – πολύ όσοι έχουν ενεργή ερωτική ζωή, έχουν “συναντήσει”!

Σε ενδιαφέρει: 12 ερωτήσεις – “ταμπού” που ντρέπεσαι να ρωτήσεις ακόμη και τον γυναικολόγο σου!

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!