Κέικ των εορτών σε σχήμα ελάτου

Οι μέρες των γιορτών κυλάνε σαν το νερό, Είναι γλυκές σαν την αμαρτία και γεμάτες καλέσματα και αγαπημένους γύρω μας. Έχοντας τα παιδιά μας σε διακοπές κάλλιστα μπορούμε να ζητήσουμε τη βοήθειά τους και να δημιουργήσουμε ατομικά κεκάκια σε σχήμα ελάτου.

Υλικά:

Για το κέικ σοκολάτα

250 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, λιωμένη, σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ. αλεύρι
βούτυρο για την προετοιμασία της φόρμας
κακάο για την προετοιμασία της φόρμας

Για το γλάσο σοκολάτας

1/3 κούπα φρέσκο βούτυρο
3 κούπες άχνη ζάχαρη
3 κ.σ. γάλα
1 στικ βανίλια
80 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

Για τη διακόσμηση

τρουφάκια σε πράσινες και λευκές αποχρώσεις

Εκτέλεση:

Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε το επόμενο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση.  Τοποθετούμε σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία. Βγάζουμε από τον φούρνο και, αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Μόλις κρυώσει το κόβουμε προσεκτικά με το μαχαίρι σε τριγωνάκια για να σχηματιστούν τα Χριστουγεννιάτικα δεντράκια μας!

Εν συνεχεία φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας. Χτυπάτε καλά στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη μισή ζάχαρη, να ενωθεί. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και το γάλα και δουλεύετε μέχρι να γίνει αφράτο και μαλακό το μείγμα, ώστε να απλώνετε εύκολα πάνω στο γλυκό σας. Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την προσθέτετε στο μείγμα, αναδεύοντας κυκλικά με μια σπάτουλα, να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Τέλος προσθέτετε τη βανίλια κι ανακατεύετε μερικές γύρες.

Στο τελευταίο στάδιο γεμίζουμε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με το γλάσο και στολίζουμε όπως δείχνει και η φωτογραφία τα κεκάκια κι από πάνω τοποθετούμε και τα τρουφάκια!

Comments

comments

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!