Νίκησε την κατάθλιψη με “Κηποθεραπεία”

Μήπως δεν έχετε βρει ακόμη το χόμπι που θα γεμίζει με χαρά και ευεξία την ημέρα σας; Για εσάς που αγαπάτε τα λουλούδια και τον κήπο σας υπάρχει μία απασχόληση που θα σας χαρίσει μάλιστα υγεία και μακροζωία… Αν η ψυχολογία σας είναι πεσμένη ή υποφέρεται από κάποια μορφή κατάθλιψης ή έστω τείνεται προς αυτήν, σπεύστε στην “Κηποθεραπεία“! Και μην ξεχνάτε ότι η περίοδος αυτή είναι η πλέον κατάλληλη!

Μήπως να το αποκτήσεις και εσύ αυτό το χόμπι; Αν πάσχεις από κατάθλιψη ή έχεις ροπή προς αυτήν, πρέπει να ψάξεις επειγόντως τρόπους να ξεπεράσεις τα αρνητικά συναισθήματα.

Τι μπορείς να κάνεις;

Πολλά τα οποία δε θα αναλύσουμε εκτενώς στο εν λόγω άρθρο. Διαβάσαμε όμως πως οι Άγγλοι έκαναν μια ανακάλυψη που απομακρύνει την πιθανότητα να πέσουμε σε κατάθλιψη. Ποια είναι αυτή; Μα η κηπουρική.

Η έρευνα, πραγματοποιήθηκε στο City του Λονδίνου και τα αποτελέσματα έδειξαν πως η ενασχόληση με τα λουλούδια και τις πρασινάδες μειώνει τη θνησιμότητα κατά 30% και την πιθανότητα να πέσεις στα πατώματα και να μελαγχολήσεις.

Από τα πορίσματα αναφέρει ο επικεφαλής Dr. Tim Lang: “Η ενασχόληση με τη φύση και την κηπουρική βελτιώνουν τη ψυχική και σωματική μας υγεία.

Δραστηριότητες όπως η κηπουρική μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα σοβαρών ασθενειών, να προλάβουν την ανάπτυξη κάποιων καταστάσεων υγείας και να εισάγουν τους ανθρώπους σε έναν τρόπο ζωής που μπορεί να τους βοηθήσει να βελτιώσουν μακροπρόθεσμα την υγεία και την ευεξία τους, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα χόμπι που προλαμβάνει ψυχικές και σωματικές νόσους.”

Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε αρχικά σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, όπως άσθμα, αρθρίτιδα, διαβήτη και ακολούθως επεκτάθηκε σε άτομα που περνούν μεγάλη στεναχώρια λόγω απώλειας ενός αγαπημένου τους προσώπου ή εξαιτίας κάποιας κοινωνικής απομόνωσης.

Γι’ αυτό σπεύστε να αγοράσετε βολβούς λουλουδιών,χρωματιστές γλάστρες, δέντρα και εποχικά φυτά. Δημιουργήστε έναν μικρό κήπο στη βεράντα σας, καλλιεργήστε και γενικώς προσπαθήστε να δώσετε στυλ σε όλους τους εξωτερικούς χώρους που σας περιβάλλουν.

Τόσο η ήπια άθληση, όσο και το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσουν και θα προσφέρουν μια όαση χαράς για εσάς τους δημιουργούς αλλά και για όσους αγαπάτε.

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!