Κρέας Λεμονάτο με Σέλινο

blogger-image--806692228

Βρήκα αυτήν την συνταγή για βοδινό λεμονάτο, μου φάνηκε υπέροχα απλή και νόστιμη, μιας και τα υλικά της ήταν ελάχιστα, τσιγαρίζεις λίγο το κρέας, προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά, κι όλα μαζί μπαίνουν στον φούρνο, γεγονός που με ιντρίγκαρε, επειδή συνήθως το λεμονάτο το φτιάχνω στην κατσαρόλα. Συγκρατήθηκα και ‘πείραξα’ την συνταγή ελάχιστα-για δικά μου δεδομένα-και το αποτέλεσμα είναι ένα φαγητό απίθανο, οικείο αλλά και τόσο πρωτότυπο!
Το κρέας λιώνει στο στόμα, είναι λεμονάτο όσο πρέπει, και το σέλερι συμπλήρωσε την γεύση εξαιρετικά. Το συνόδευσα με ένα λευκό αρωματικό ρύζι, και για να είμαι ειλικρινής, αυτήν την στιγμή που σας γράφω, το απολαμβάνω με μεγάλη ευχαρίστηση!

ΥΛΙΚΑ:
1 με 1.5 κιλό βοδινού κρέατος-η συνταγή ήταν για ολόκληρο κομμάτι, αλλά μιας κι είχα το κρέας ήδη σε κομμάτια, την προσάρμοσα αναλόγως. Εάν θέλετε να την φτιάξετε κι εσείς με μεγάλο κομμάτι, παραλείψτε το νερό, και ψήστε για 2.5 ώρες περίπου.
65 γρ βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
2 σέλερι sticks
1/2 ματσάκι σέλινο
2 λεμόνια
1 κσ soy sauce
1/2 κούπα ζεστό νερό
αλάτι, φρεσκοαλεσμένο πιπέρι

blogger-image-240382536
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Θα χρειαστείτε μια κατσαρόλα που να μπαίνει στον φούρνο, η μια γάστρα που να μπαίνει και στο μάτι της κουζίνας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Ξεπλύντε και στεγνώστε το κρέας σας σε απορροφητικό χαρτί. Αλατοπιπερώστε το.
Ετοιμάστε όλα τα λαχανικά, κόβοντας τα. Το κρεμμύδι σε κύβους, το σέλερι σε φέτες, το σέλινο ψιλοκομμένο, και το σκόρδο ψιλοκομμένο ή ‘πατημένο’ καλά ολόκληρο, σε περίπτωση που θέλετε πιο ελαφριά την γεύση του. Στύψτε τα λεμόνια σας.

blogger-image-2105495259
Τοποθετείστε το βούτυρο στο σκεύος σας, κι αφήστε το να λιώσει σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κομμάτια του κρέατος, κι αφήστε τα 2-3 λεπτά να σωταριστούν από κάθε πλευρά τους.

blogger-image--538855666Όταν είναι έτοιμα, προσθέστε τα λαχανικά κι ανακατέψτε να σωταριστούν κι αυτά, για 1 λεπτό.

blogger-image-119258496Προσθέστε το λεμόνι, σβήστε την φωτιά, ρίξτε την σόγια και το νερό, κουνήστε το σκεύος σας να ανακατευτούν, και τοποθετείστε στον φούρνο.

blogger-image-2057463250
Ψήστε για 1 με 1.5 ώρα περίπου. Θέλουμε το κρέας να έχει ροδίσει αρκετά, να κόβεται με το πιρούνι, και να έχει μείνει και σαλτσούλα.
Συνοδέψτε το με λευκό ρύζι ή πουρέ.

 
Πηγή:gourmelita

 

 

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!