Το κρεμμύδι είναι το θρεπτικό φάρμακο για κάθε περίπτωση και ιδιαίτερα όταν γίνεται χρήση του σε ωμή κατάσταση.Το κρεμμύδι περιέχει ακόμη φθόριο, ιώδιο και βιταμίνη € καθώς και βιταμίνες Α και Β.
Επιπλέον είναι:
1. Διουρητικό, κυρίως κατά της υδρωπικίας, της κιρρώσεως του ήπατος.
2. Αντιβακτηριδιακό.
3. Εμμηναγωγό.
4. Χωνευτικό.
5. Επιδρά ευνοϊκώς στο αναπνευστικό σύστημα.
6) Είναι πολύτιμο για το άσθμα, τη λαρυγγίτιδα, βρογχίτιδα, γρίπη.
7. Είναι φάρμακο κατά της αρτηριοσκληρώσεως και καθαριστικό των πνευμόνων καθώς και ευεργετικό στο αίμα και στις παθήσεις τού συκωτιού.
8) Θεωρείται ότι επιδρά κατά της νευροπάθειας.
Ας φτιάξουμε λοιπόν μια πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή για μεζέ!
Υλικά
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε χονδρές ροδέλες,τα πιέζουμε με το δάκτυλο μας για να ξεχωρίσουν σε ξεχωριστά δακτυλίδια. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,το κεφαλοτύρι,την πάπρικα,αλάτι,πιπέρι και τέλος την μπύρα, ανακατεύουμε με πιρούνι μέχρι να έχουμε έναν πηκτό χυλό (αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι, το βλέπουμε στην πράξη). Βάζουμε το λάδι μας στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά, βουτάμε τα κρεμμύδια στον χυλό και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και τα απολαμβάνουμε. Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με κάποια σος ή με γιαούρτι.