Κρητικά μελωμένα μυζηθροπιτάκια μπουκιά & συχώριο

Κρητικά μελωμένα μυζηθροπιτάκια

Η συνταγή μάς έρχεται από την Κρήτη. Νόστιμη, γευστική μελένια  λιχουδιά με αρκετές θερμίδες γι’ αυτό τα τρώμε με φειδώ. Ωστόσο, λόγω των συστατικών τους είναι φτιαγμένα από παραδοσιακά και αγνά υλικά από την ελληνική φύση.

Υλικά για τη ζύμη

1 ποτήρι νερό
½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Αλεύρι( όσο πάρει )
1 σφηνάκι ρακή
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

300γρ. μυζήθρα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Προαιρετικά: δυόσμος ( Εάν θέλουμε να προσθέσουμε τον δυόσμο, τότε παραλείπουμε στη γέμιση τη ζάχαρη και την κανέλα.)

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα και μυρωδάτο μέλι για το τέλος!

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε μαζί όλα τα υγρά υλικά για τη ζύμη δηλαδή, το νερό, το ελαιόλαδο, τη ρακή και προσθέτουμε και το αλάτι. Ανακατεύουμε ελαφριά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα χέρια και δεν θα είναι πολύ μαλακό.
Σε ένα άλλο πιάτο λιώνουμε με ένα πιρούνι τη μυζήθρα και την ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Παίρνουμε τη μυζήθρα και την πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια.
Παίρνουμε το ζυμάρι και ανοίγουμε λεπτό φύλλο και με ένα ποτήρι κόβουμε δίσκους των 7 εκατοστών περίπου. Τοποθετούμε ένα μπαλάκι μυζήθρας σε κάθε φύλλο και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.
Τα τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε  από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το πλεονάζων  λάδι και να είναι πιο ελαφρά.  Τα σερβίρουμε χλιαρά αφού ρίξουμε από πάνω λίγο μέλι και αν θέλετε επιπλέον κανέλα.

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!