Μακιγιάζ για όσες φορούν γυαλιά

gds

Τα γυαλιά οράσεως διευκολύνουν την καθημερινότητά μας αλλά δυσκολεύουν λίγο το μακιγιάζ μας. Όταν φοράμε γυαλιά μυωπίας τα μάτια μας δείχνουν μικρότερα ενώ με τα πρεσβυωπίας μεγεθύνονται οπότε διαφοροποιείται το μακιγιάζ . Δεν χρειάζεται να χαθεί η ομορφιά μας με ένα αξεσουάρ, απεναντίας μπορούμε να την αναδείξουμε . Εξάλλου κυκλοφορούν τόσο όμορφα και stylish σχέδια στην αγορά. Ποιο μακιγιάζ φιλοφρονεί το χρώμα των ματιών σας και όχι μόνο;

 

Τricks & tips

  1. Το eyeliner είναι ο μεγάλος σύμμαχος σας για ν’ αναδείξετε τα μάτια σας πίσω από τις βιτρίνες. Όσο πιο λεπτός είναι ο σκελετός, ανάλογα λεπτή οφείλει να είναι και η γραμμή του eyeliner. Στην περίπτωση που φοράτε γυαλιά με χοντρό σκελετό μπορείτε να τολμήσετε έντονη, «δραματική» γραμμή. Το υπόλοιπο πρόσωπο αφήστε το να «ησυχάσει» με ανοιχτόχρωμα χείλη και φυσικά χρώματα.
  2. Αν έχετε στραφεί σε μία ουδέτερη παλέτα ματιών επενδύστε στα χείλη. Ένα κραγιόν σε έντονο χρώμα είναι ό, τι πρέπει για να κλέψετε τις εντυπώσεις. Το κόκκινο ή το φούξια δείχνει τέλειο με γυαλιά που έχουν μαύρο σκελετό. Αν όμως ο σκελετός είναι πιο εκκεντρικός ή πολύχρωμος, προτιμήστε ένα κραγιόν σε φυσικούς τόνους.
  3.  Σχετικά με την επιλογή σκιών, προτιμήστε φυσικές-ουδέτερες αποχρώσεις ώστε τα μάτια σας να μπορούν να «σταθούν» και να ξεχωρίσουν πίσω από τα γυαλιά. Να αποφύγετε έντονες-σκούρες σκιές γιατί αφενός αγριεύουν και «κόβουν» το πρόσωπο αφετέρου κάνουν τα μάτια να φαίνονται μικρότερα. Μην βάζετε ίδια απόχρωση σκιάς με το σκελετό των γυαλιών σας. Μεγάλο Don’t. Αν έχετε μαύρο σκελετό και κάνετε smokey-eye η σκιά θ΄ ανταγωνίζεται τα γυαλιά σας και θα είναι φορτωμένο το αποτέλεσμα.
    images
  4.  Ότι κι αν επιλέξετε ν΄ αναδείξετε (μάτια ή χείλη) δεν ξεχνάτε ποτέ να βάλετε λίγες στρώσεις μάσκαρα. Nα περιμένετε λίγο πριν φορέσετε τα γυαλιά σας για να προλάβει η μάσκαρα να στεγνώσει και να μην λερώσετε τους φακούς σας. Όσο και να είστε στο τρέξιμο δύο στρώσεις μάσκαρα θα τονίσουν το βλέμμα σας με τον πιο εύκολο και διακριτικό τρόπο.
  5. Το ρουζ θεωρείται απαραίτητο γιατί αποτελεί τον συνδετικό κρίκο του επάνω μέρος του προσώπου με το κάτω. Όπως είχαμε πει στις 50 αποχρώσεις του ρουζ  χαρίζει ζωντάνια και φρεσκάδα σε κάθε πρόσωπο.  Θα ζωηρέψει το πρόσωπό σας ενώ ταυτόχρονα θα απαλύνει το συνολικό μακιγιάζ. Ειδικά στις περιπτώσεις που τα γυαλιά είναι μεταλλικά ή σε ψυχρές αποχρώσεις.
  6. Διορθώστε το σχήμα των φρυδιών σας ανάλογα με το πάχος του σκελετού. Σ’ έναν χοντρό σκελετό δεν ταιριάζουν τα πολύ λεπτά φρύδια και αντίστροφα. Πάντα να είναι φροντισμένα τα φρύδια σας , είτε φοράτε διόπτρες είτε όχι, γιατί είναι οι κορνίζες των ματιών σας.
    eyeglasses-makeup

Comments

comments