Μαρέγκες Χριστουγεννιάτικα Δέντρα

maregkes

Λίγες μέρες έμειναν ακόμη για τα Χριστούγεννα και οι περισσότεροι αν δεν έχουν ήδη γευτεί, σίγουρα σκέφτονται να μπουν στην κουζίνα και να φτιάξουν γλυκά, που απολαμβάνουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Αν λοιπόν πάρετε τη μεγάλη απόφαση να φτιάξετε φέτος τα γλυκά με τα χεράκια σας, όπως άλλωστε προστάζει και το πνεύμα των Χριστουγέννων, εμείς σας δίνουμε μια ενδιαφέρουσα πρόταση για μαρέγκες χριστουγεννιάτικα δέντρα. Μπορείτε να τα βάλετε σε μια ωραία πιατέλα και να τα προσφέρετε, να τα βάλετε σε ένα όμορφο κουτί και να τα δωρίσετε ή να αποτελέσουν διάκοσμο ενός γλυκού.

Για τις μαρέγκες Χριστουγεννιάτικα Δέντρα

Υλικά:
2 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
125g (περίπου τα 2/3 φλιτζανιού) ζάχαρη άχνη
Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (κατά προτίμηση χρωστικό τζελ)
Προαιρετικά: αστεράκια για τη διακόσμηση

Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 120C (με αέρα στους 100C). Στρώστε δύο ταψιά με λαδόκολλα. Τοποθετήστε τα ασπράδια αυγών σε ένα μεγάλο μπολ και κτυπήσετε στη υψηλή ταχύτητα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
Σταδιακά προσθέστε ζάχαρη, μόλις ενσωματωθεί η ζάχαρη, ρίξτε πράσινο χρώμα μέχρι πετύχετε αυτό που θέλετε (θα χρησιμοποιήσετε περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού).

maregka

Συνεχίστε να κτυπάτε έως ότου έχετε ένα γυαλιστερό, σταθερό, πολύ σφιχτό μείγμα (τσιμπήστε μια μικρή ποσότητα ανάμεσα στα δάχτυλά σας για να βεβαιωθείτε ότι η ζάχαρη έχει διαλυθεί εντελώς).
Βάζετε το μείγμα σε κορνέ με άκρη αστέρι φάρδους 1 cm. Αρχίστε να φτιάχνετε μαρέγκες με σπειροειδείς κινήσεις για να δημιουργήσετε δεντράκια. Η βάση της σπείρας πρέπει να είναι περίπου 2 εκατοστά σε διάμετρο. Αφήστε αρκετό χώρο ανάμεσα σε κάθε δέντρο για να εξαπλωθεί ελαφρώς η κάθε μαρέγκα. Διακοσμήστε κάθε δεντράκι με ένα αστέρι ή με μια χρωματιστή καραμελίτσα.
Ψήστε στο φούρνο για περίπου 45-60 λεπτά (ο πραγματικός χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος της μαρέγκας σας), ή μέχρι να στεγνώσουν, να ψηθούν και εύκολα να ανασηκώνονται από το χαρτί ψησίματος.

Αν μαρέγκες σας αρχίσουν να σκουραίνουν με οποιονδήποτε τρόπο, τότε ο φούρνος σας είναι πολύ ζεστός, γι αυτό μειώστε τη θερμοκρασία και αυξήστε το χρόνο ψησίματος. Όταν είστε έτοιμοι, μηδενίστε την θερμοκρασία και ανοίξτε ελαφρά την πόρτα του φούρνου για να επιτρέψετε στις μαρέγκες να κρυώσουν εντελώς μέσα στο φούρνο. Αφού κρυώσουν, φυλάξτε τις σε ένα αεροστεγές δοχείο μέχρι να είστε έτοιμοι να τις χρησιμοποιήσετε.

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!