Με γυμναστική και λιγότερο φαγητό φεύγουν τα κιλά των γιορτών

 

Οι γιορτές τελείωσαν, μαζί και οι κραιπάλες, ενώ όσοι δεν σκέφθηκαν νωρίτερα τις συνέπειες που θα υπήρχαν για το βάρος τους, μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνουν.

Η γυμναστική και η μείωση της ποσότητας του φαγητού που καταναλώνει κανείς είναι η προφανής λύση για τη μείωση του σωματικού βάρους, όμως πολλοί δυσκολεύονται να φτιάξουν ένα τέτοιο πρόγραμμα και κυρίως να το τηρήσουν.

Σύμφωνα με ειδικούς, ένας καλός τρόπος για να αποφύγει κανείς την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού, είναι να κάνει γυμναστική πριν από το γεύμα. Η άσκηση μειώνει την όρεξη με αποτέλεσμα να αποφεύγονται οι υπερβολές, ενώ είναι πιο εύκολο να γυμναστεί κανείς πριν από το γεύμα παρά μετά.

Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάτι τέτοιο, καλό θα ήταν να πηγαίνουν στο γυμναστήριο τρεις ή τεσσερις φορές την εβδομάδα ή να βρουν μια δραστηριότητα όπως ο χορός, την οποία θα μπορούν να παρακολουθούν μαζί με φίλους ή συγγενείς και έτσι να είναι πιο συνεπείς.

Ωστόσο, όσοι θεωρούν ότι μπορεί τελικά όλα αυτά να είναι περιττά, ας λάβουν υπόψη τους ότι τα περισσότερα φαγητά και γλυκά που κατανάλωσαν κατά τη διάρκεια των γιορτών, «καίγονται» έπειτα από αρκετά λεπτά άσκησης.

Για παράδειγμα, ένα μπούτι γαλοπούλας καίγεται με έντεκα λεπτά τρέξιμο ή 21 λεπτά έντονου βαδίσματος, οι σάλτσες με 34 λεπτά τρέξιμο ή μίαα ώρα περπάτημα και οι τέσσερις κουταλιές γέμισης με 75 λεπτά τρέξιμο, 78 λεπτά ποδόσφαιρο, 145 λεπτά έντονο περπάτημα ή με ασκήσεις αντίστασης με βάρη για 125 λεπτά.

 

 

Πηγή

Comments

comments