Μειωμένη σεξουαλική επιθυμία: Πού οφείλετε και τι μπορείς να κάνεις για να το ξεπεράσεις;

 

Που πιστεύετε ότι οφείλεται η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία του συντρόφου σας ή ακόμη και η δική σας; Έχουμε απαντήσεις και πιθανές λύσεις!

Η αλήθεια είναι πως η οικονομική κρίση, τα άγχη και βέβαια η πεσμένη διάθεση κάνει τους ανθρώπους να μην έχουν πολύ διάθεση για σεξ. Η σεξουαλική τους επιθυμία είναι μειωμένη, εν ολίγοις!

Λογικό κατά μια έννοια θα μου πείτε. Νηστικό αρκούδι δε χορεύει!

Όταν σε ταλανίζουν προβλήματα και τα έξοδα τρέχουν και τα έσοδα μειώνονται, μειώνεται αισθητά και η σεξουαλικότητα. Επειδή η καριέρα αντιπροσωπεύει σημαντικό κομμάτι της ταυτότητας των ανδρών, η ανεργία και η υποαπασχόληση κάνουν πολλούς να βιώνουν αισθήματα ανεπάρκειας.

Η γυναίκα έχει το «προτέρημα» να μπορεί να συμμετέχει στη σεξουαλική πράξη ακόμα και όταν η διάθεσή της είναι κάπως μειωμένη, όμως ένας άνδρας πρέπει να έχει στύση για να μπορέσει να λειτουργήσει.

Πώς μπορεί ένα ζευγάρι να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην καθημερινότητα και στην ερωτική του ζωή;

■ Όταν αισθάνεστε φορτισμένοι, είναι καλό να προσπαθείτε να αποστασιοποιείστε για λίγο από όλα όσα σας ασκούν πίεση και εν συνεχεία να αναζητάτε μια κοινή πορεία δράσης μέσα από τον διάλογο.

■ Αναγνωρίστε τις αντικειμενικές δυσκολίες που φέρει η παρούσα κοινωνικοοικονομική συγκυρία σε κάθε ζευγάρι, αλλά και σε κάθε οικογένεια.

■ Στραφείτε ο ένας προς τον άλλον και αφιερώστε χρόνο, με σκοπό να μοιραστείτε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες για το παρόν και το μέλλον σας ως ζευγάρι.

■ Τολμήστε να εκφράσετε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη σας προς το πρόσωπο του/της συντρόφου σας όταν αισθάνεστε ότι εκείνος/η νιώθει αρκετά πιεσμένος/η ψυχολογικά.

■ Τέλος, κλείστε την τηλεόραση, αρνηθείτε τις κακές ειδήσεις και γράψτε μαζί στον καθρέφτη του μπάνιου σας «Μαζί στα εύκολα. Μαζί και στα δύσκολα».

Το στρες μπορεί να διαβρώσει το πάθος, αλλά όχι την αγάπη σε μια συντροφική σχέση. Ο ερωτισμός είναι το κλειδί που κρατά τους ανθρώπους ενωμένους στο εσωτερικό μιας σχέσης και τους βοηθάει να κρατηθούν με υπομονή μπροστά στα επίπονα διδάγματα κάθε είδους κρίσης.

Θάνος Ε. Ασκητής| Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας 210 7797979 – Δευτέρα – Παρασκευή 10.00-14.00 και 16.00-20.00.

Διαβάστε και για ένα όχι και τόσο σπάνιο φαινόμενο στις μέρες μας:

Γιατί οι άνδρες δεν θέλουν σεξ;

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!