Το τσένταρ (cheddar) είναι ημίσκληρο τυρί από αγελαδινό γάλα. Το όνομά του το πήρε από το αγγλικό χωριό Τσένταρ, στο Σόμερσετ, αλλά τυριά αυτού του τύπου παράγονται και σε άλλες περιοχές σε όλο τον κόσμο. Τα δαμάσκηνα περιέχουν μεγάλη ποσότητα φυτοθρεπτικών συστατικών, που έχει αποδειχθεί σε μελέτες, ότι προστατεύουν από την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών. Τα δαμάσκηνα περιέχουν επίσης σημαντικές ποσότητες από σίδηρο, χαλκό, ασβέστιο, βιταμίνη Κ, κάλιο και μαγνήσιο.Τα ξερά δαμάσκηνα αποτελούν, επίσης κορυφαία πηγή των βιταμινών του συστήματος Β για την καταπολέμηση της κόπωσης.
Υλικά:
8 μεγάλα δαμάσκηνα
50 γρ. τυρί τσένταρ
8 λωρίδες μπέικον
Διαδικασία:
Σχηματίζετε μία τρύπα σε κάθε δαμάσκηνο και αφού κόψετε το τυρί σε οχτώ κύβους γεμίζετε με αυτούς το κάθε δαμάσκηνο. Τυλίγετε μια λωρίδα μπέικον γύρω από κάθε δαμάσκηνο και καρφώνετε με μία οδοντογλυφίδα. Ψήνετε για 5′ ώσπου να γίνει τραγανό το μπέικον.