Μηλόπιτα μπουκιά και συχώριο

blogger-image--1122843897

Η ζύμη του είναι αρκετά συμπαγής, οπότε το ίδιο το κέικ κόβεται εύκολα σε τετράγωνα, γεμάτα μήλο κομμάτια, τραγανά και μαλακά συγχρόνως, που μπορούν να πάρουν μαζί τους στο σχολείο τα παιδιά. Χρειάζεστε μόνο ελάχιστα λεπτά, και δυο μπολ για να το φτιάξετε-ούτε μίξερ ούτε τίποτα.
Μπορείτε να το σερβίρετε όσο είναι ακόμα χλιαρό, γαρνίροντας το με λίγη σαντιγί-είναι απίθανο!

blogger-image--492128928
ΥΛΙΚΑ:
3 κούπες αλεύρι
1.5 κούπα ζάχαρη-1 καστανή, και μισή λευκή
1 κγ σόδα μαγειρικής
1 κγ αλάτι
3-4 μήλα-granny smith και golden delicious
1 κι 1/4 κούπας ελαιόλαδο
2 αυγά
2 κγ εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίννη
1 κούπα αμύγδαλα
κρέμα γάλακτος για σαντιγί-προαιρετικά

ΟΔΗΓΙΕΣ:
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Ετοιμάστε ένα μακρόστενο ταψί των 22 επί 30 εκ. περίπου, στρώνοντας το με μια κόλλα αντικολλητικό χαρτί.
Όταν ο φούρνος είναι έτοιμος, στρώστε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, απλώστε τα αμύγδαλα πάνω του, και τοποθετείστε τα στον φούρνο για 8-9 λεπτά, να καβουρντιστούν. Βγάλτε τα από τον φούρνο, και αφήστε τα να κρυώσουν λίγο. (Εάν είναι αναποφλοίωτα τα αμύγδαλα σας, μόλις τα βγάλετε, τοποθετείστε τα μέσα σε μια πετσέτα, και τρίψτε τα απαλά, για να φύγει η φλούδα τους.)
Σε ένα πολύ μεγάλο μπολ, ενώστε όλα τα στεγνά υλικά: αλεύρι, ζάχαρες, αλάτι, σόδα. Ανακατέψτε τα καλά, και κάντε μια τρύπα στην μέση.

blogger-image--668970068
Κόψτε τα μήλα σας σε μικρά τετραγωνάκια. Αλέστε τα αμύγδαλα στο μούλτι τα θέλουμε χοντροαλεσμένα. Σε ένα άλλο μπολ, τοποθετείστε τα αυγά, χτυπήστε τα ελαφρά, προσθέστε το ελαιόλαδο, την βανίλια, και τέλος, τα κομμένα μήλα και τα αμύγδαλα.
Χύστε όλο το μείγμα του αυγού μέσα στο μείγμα του αλευριού. Ανακατέψτε μέχρι μόλις να ενωθούν τα υλικά. Η ζύμη θα είναι αρκετά σφιχτή.

blogger-image-548001828
Ρίξτε την ζύμη μέσα στο ταψί, και στρώστε την με την σπάτουλα ή την κουτάλα σας. Τοποθετείστε στον φούρνο για 35-40 λεπτά, ή μέχρι το κέικ να ροδίσει πολύ, και οδοντογλυφίδα που βυθίζετε στο κέντρο του να βγαίνει στεγνή.

blogger-image-759269677
Βγάλτε από τον φούρνο, κι αφήστε το να κρυώσει για περίπου 1 ώρα- σε αυτό το στάδιο μπορείτε να το σερβίρετε, με λίγη κρέμα στο πλάι, ή να το αφήσετε να κρυώσει εντελώς πριν το φάτε.

Πηγή: gourmelita

 

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!