Μήνας του μέλιτος πριν ή μετά το γάμο;

Ο μήνας του μέλιτος είναι  μια παράδοση που έχει καθιερωθεί από την αρχαία Ελλάδα.

Οι αρχαίοι Αθηναίοι όταν παντρεύονταν, για έναν ολόκληρο μήνα δεν έκαναν καμιά δουλειά. Κι όχι μόνο οι άντρες, αλλά και οι γυναίκες.

Αντίθετα, οι Σπαρτιάτες ήταν αναγκασμένοι να παρευρίσκονται στα καθημερινά γυμνάσια.

Ο βασιλιάς τους ο Άγις, μόλις παντρεύτηκε, υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τη γυναίκα του αμέσως μετά το γάμο και να φύγει για τα τον πόλεμο.

Όταν επέστρεψε δοξασμένος από την εκστρατεία, ζήτησε σαν μοναδική χάρη να κοιμηθεί σπίτι του την πρώτη βραδιά του γυρισμού του. Οι έφοροι ωστόσο αρνήθηκαν στέλνοντάς τον κατ’ ευθείαν στο στρατόπεδο.

Οι Θράκες, είχαν διαφορετική αντίληψη για τον γάμο: Οι πρώτες 15 μέρες ήταν αφιερωμένες στην θεότητα της γονιμότητας και οι υπόλοιπες 15 σε διάφορες διασκεδάσεις, που τις οργάνωναν φίλοι και συγγενείς των νεονύμφων.

Οι Τεύτονες, αρχαίος λαός που κατοικούσε στη σημερινή βόρεια Γερμανία, συνήθιζαν να πίνουν υδρόμελο κάθε πρωί, μεσημέρι και βράδυ, για τριάντα μέρες συνέχεια.

Από τις συνήθειες αυτές, συνεχίζουμε και εμείς σήμερα να λέμε το πρώτο μήνα του γάμου «μήνα του μέλιτος».

Πότε όμως είναι καλύτερα να πηγαίνει το ζευγάρι αυτό το περιβόητο ταξίδι; 

Τείνει να γίνει μόδα το ταξίδι του μέλιτος προ των διακοπών. Το ζευγάρι έτσι, είναι απαλλαγμένο από το stress των προετοιμασιών, τα διαδικαστικά.

Πολλές φορές μάλιστα, αυτό συμβαίνει επειδή πλέον οι γάμοι γίνονται είτε με πολιτικό είτε με σύμφωνο τα ζευγάρια ήδη συζούν και είναι σαν παντρεμένα.

Η διευθύντρια του online πρακτορείου SmartFlyer, Erina Pindar λέει:” πως μια με δύο εβδομάδες προ της τελετής τα ζευγάρια έκαναν το ταξίδι του γάμου τους.

Οι δε κρατήσεις έγιναν κυρίως  σε spa και θέρετρα.

Ο σκοπός είναι το ζευγάρι να ξεκουραστεί μαζί, να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να προετοιμαστεί σωματικά και ψυχολογικά για τη μεγάλη μέρα.

“Τα pre-moons έχουν αρχίσει να γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή“, λέει η wedding expert, Lydia Redmond.

“Είναι ο ιδανικός τρόπος για τα ζευγάρια να αποφορτιστούν και να ‘αποτοξινωθούν’ από την οργανωτική διαδικασία. Ο προορισμός θα πρέπει να είναι κοντινός και εύκολα προσβάσιμος”.

Η αληθινή ιστορία της Μαρίας – Ελένης μας συγκίνησε!

«Με το μεγάλο μου έρωτα δεν παντρευτήκαμε ποτέ – Ο γάμος είναι στις ψυχές μας!»

Comments

comments