“Γιατί να γνωρίσω έναν τέτοιο άντρα; Έκανα 3 δουλειές για να μεγαλώσω τα παιδιά μου”

zd

Πριν από κάποια χρόνια μια δεκαεννιάχρονη, γνώρισε ένα ψηλό μελαχρινό παλικάρι. Τα δύο νεαρά παιδιά ένωσαν τις ζωές τους κι έχτισαν τη φωλίτσα τους.

Κρύα φωλίτσα βέβαια, γιατί η φτώχεια δεν βοηθούσε και πολύ. Πέρασαν τα χρόνια, έκαναν δύο παιδάκια τον Χ. και το Σ. .

Όταν ο Χ. ήταν 8 χρονών και ο Σ. 2, ο πατέρας τους εγκατέλειψε τη φωλίτσα τους και άνοιξε τα φτερά του για καινούριες περιπέτειες, χωρίς υποχρεώσεις.

Η μάνα προσπάθησε να κρατήσει την οικογένεια χωρίς να λείψει τίποτα στα παιδιά.

Μέσα σε ένα διάστημα τριών μηνών ο πατέρας μπήκε φυλακή.

Η τριαντάχρονη μητέρα τον υπερασπίστηκε σε όλα τα δικαστήρια του γιατί περίμενε ότι μετά από κάποια χρόνια η οικογένεια θα ήταν πάλι μαζί.

Κατάφερε να τον μεταφέρει σε κοντινή περιοχή για να μπορεί να τον βλέπει. Μια φορά το μήνα έπαιρνε τα παιδάκια της και πήγαιναν να δουν το μπαμπά που υποτίθεται ήταν αστυνομικός σε φυλακές και δεν μπορούσε να πάρει άδεια από τη δουλειά του.

Εκείνο το Σάββατο, ο πατέρας ήταν πολύ σοβαρός και ζήτησε στη γυναίκα του να τον αφήσει ήσυχο γιατί όταν θα αποφυλακίζοταν δεν ήθελε υποχρεώσεις.

Η κοπέλα έγινε 43 χρονών. Πάλεψε πολύ και μεγάλωσε τους γιους της κάνοντας τρεις δουλειές. Ο Χ. σήμερα είναι τριτοετής στο οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά, δουλεύει σε ένα κλαμπ για να επιβιώσει και ο Σ. είναι 14 χρονών.

Η μητέρα τους τόσα χρόνια είναι μόνη της και συνεχίζει να εργάζεται για να καλύψει την καθημερινότητα. Η μοναξιά και η ταλαιπωρία είναι τα μόνα πράγματα που βίωσε και θα βιώνει. Μοναξιά από επιλογή της.

Αν ο πατέρας δεν θέλει τα παιδιά του, ποιος είναι αυτός που θα ήθελε ξένα παιδιά;

Η μοναξιά είτε κατ´ επιλογή είτε κατ´ ανάγκη είναι ένα μείζων θέμα που μας  απασχολεί όλους όπως είδαμε, η αποδοχή της και στη συνέχεια η αντιμετώπιση της είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.

Και ο σύζυγος της Λιάνας όμως, δεν δίστασε να πληγώσει τόσο την ίδια όσο και τα παιδάκια τους…

“Άσπρισα σε μία νύχτα”: Ο άντρας μου είχε παράλληλα και δεύτερη οικογένεια

Comments

comments