Μπισκότα σοκολάτας με κουβερτούρα και αλάτι

Η σοκολάτα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, δηλαδή σε ισχυρά, φυσικά αντιοξειδωτικά που μειώνουν το στρες και περιορίζουν τους κινδύνους για καρδιαγγειακές νόσους, καρκίνο και άλλες χρόνιες ασθένειες. Έχει αντιοξειδωτική δράση και καταστέλλει τη βλαβερή δράση των ελεύθερων ριζών, είτε παρεμποδίζοντας τη δημιουργία τους. Στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφή, η κατανάλωση σοκολάτας έχει τη δική της θέση. Η σωστή κατανάλωση της σοκολάτας δεν μπορεί να μας παχύνει (έως 30 γρ ημερησίως). Αξίζει λοιπόν να γνωρίσει κανείς καλύτερα το τρόφιμο αυτό και πόσο δε μέσα από τη νοστιμιά των λαχταριστών αυτών μπισκότων που θα σας ξετρελάνουν!

Υλικά

α) Μια κουταλιά της σούπας αλάτι
β) 400γρ κουβερτούρα
γ) 5 με 7 μπισκότα

Εκτέλεση

1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
2. Προσθέτουμε  αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
3. Στο μπολάκι το οποίο βρίσκεται η αλατισμένη σοκολάτα προσθέτουμε τα μπισκότα τα οποία πρώτα θρυμματίσει σε μικρά κομμάτια, είτε στο χέρι, είτε στο multi.
4. Βάζουμε τη σοκολάτα σε θήκες για σοκολατάκια ή σε θήκη από σιλικόνη και την αφήνουμε να κρυώσει ώστε να μπορούμε εύκολα να τα ξεφορμάρουμε.

Comments

comments

     

    Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

    Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!