Μπριάμ καλοκαιρινό με δενδρολίβανο

μπριάμ, κολοκύθια, ντομάτες, μελιτάνα, καλοκαιρινή συνταγή

 

Το κλασσικό πλέον μπριάμ, καλοκαιρινό μαμαδίσιο φαγάκι, με νότες και μυρωδιές από το γευστικότατο δενδρολίβανο.

Συστατικά:

3 ντομάτες

4 κολοκύθια

3 μελιτζάνες τσακώνικες

3 καρότα

2 κρεμμύδια

6 κουταλιές ελαιόλαδο

3 κλωναράκια δενδρολίβανο

αλάτι – πιπέρι

 

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε μεσαία κομμάτια.
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με μεταλλικά χερούλια τα κρεμμύδια, τα κολοκυθάκια, τα καρότα και τις μελιτζάνες και τα σοτάρουμε  σε δυνατή φωτιά να ροδοκοκκινίσουν.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το δενδρολίβανο αλάτι και πιπέρι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 με 60 λεπτά.
Στο ενδιάμεσο ανακατεύουμε μία φορά και όταν ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και σερβίρουμε με φρέσκο ζυμωτό ψωμί και τυρί φέτα.

 

 

Καλή σας όρεξη!

 

 

Πηγή

Comments

comments