Muffins με σπανάκι και φέτα
Πολλά παιδιά αρνούνται να φάνε υγιεινές τροφές όπως το σπανάκι. Ατέλειωτοι καυγάδες μεταξύ γονιών και παιδιών για να τα πείσουν ότι πρέπει να τρώνε φρούτα και λαχανικά γιατί είναι ωφέλιμα. Με τη συνταγή που ακολουθεί είναι βέβαιο πως θα το λατρέψουν και θα το απολαύσουν. Άλλωστε πάντα υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι ώστε να μεταπείσουμε το βλαστάρι μας στο να δοκιμάσει τροφές που υπό άλλε συνθήκες ούτε ζωγραφιστές δε θα ήθελε να δει. Ένα γεμάτο πιάτο με φαγητό που δεν έχει ξαναδοκιμάσει μπορεί να φανεί στο παιδί τρομακτικό. Υποσχεθείτε στο παιδί σας πως ζητάτε να δοκιμάσει μόνο μια μπουκιά μέσα από συνταγές που φαντάζουν πιο ελκυστικές… Εάν, αφού το δοκιμάσει, ακόμα δεν θέλει να το φάει, τότε θα πρέπει να το δεχτείτε.
Υλικά
200 γραμμάρια σπανάκι, ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια τυρί φέτα, θρυμματισμένη
300 γραμμάρια αλεύρι
3 κουτ. γλυκού baking powder
½ κουτ. γλυκού αλάτι
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι γάλα
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γάλα και μετά προσθέτουμε το σπανάκι. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Βάζουμε και τη φέτα και ανακατεύουμε πάλι, πρέπει να πάρουμε μια ζύμη είναι αρκετά ρευστή. Βάζουμε χαρτάκια για muffin στα ειδικά φορμάκια και μοιράζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα. Με μια οδοντογλυφίδα τα τρυπάμε στο κέντρο και αν βγει στεγνή έχουν ψηθεί.