Όταν το φαγητό παρουσιαστεί ως έργο τέχνης έχει καλύτερη γεύση από ένα απλό πιάτο. Αυτό συμβαίνει με την υπέροχη αυτή συνταγή του Ανδρέα Λαγού.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 12 MUFFINS
250 ΓΡ. ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ
1 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
250 ΓΡ. ΓΑΛΑ
2 ΑΒΓΑ
50 ΓΡ. ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
50 ΓΡ. ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
200 ΓΡ. ΚΑΡΟΤΟ
100 ΓΡ. ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ FOUANTRE IFANTIS
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ. ΘΥΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ
1 Κ.Γ. ΚΥΜΙΝΟ
12 ΓΛΥΚΟΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΣΙ ALMITO
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
ΦΥΛΛΑ BABY ΡΟΚΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε βραστό αλατισμένο νερό, για 5-6 λεπτά. Σουρώνουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει.
Για τη μπεσαμέλ:
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και το ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και το μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ανακατευτεί καλά με το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. Στο τέλος ρίχνουμε τα αβγά, την αραιώνουμε αν χρειαστεί με λίγο ακόμα γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κοφτό μακαρονάκι, την ψητή γαλοπούλα με μυρωδικά κομμένη σε κυβάκια, το θυμάρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το τυρί, το κεφαλοτύρι, το τριμμένο καρότο και το κύμινο. Προσθέτουμε την μπεσαμέλ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε το μείγμα με τα ζυμαρικά σε φορμάκια, (σ.σ. φόρμα για μάφινς) καλυμμένα με λαδόκολλα. Προσθέτουμε σε κάθε φορμάκι μία γλυκοπικάντικη πιπεριά κεράσι, πασπαλίζουμε με τριμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 10-15 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν λίγο χρώμα.
Βάζουμε τα φύλλα baby ρόκας σε μια πιατέλα, τοποθετούμε από πάνω τα ζεστά muffins και σερβίρουμε.
Πηγή: Chef στον αέρα